Vinterferiedager- og kvelder kan tilbringes både på museum, i teateret, på konsert eller på dansegulvet. Få flere ideer i Adresseavisens Det skjer-guide.

Vinterlek for barna

I vinterferieuka er det steinalderdager på NTNU Vitenskapsmuseet der barna kan prøve ulike steinalderaktiviteter. Hva kan det være, tenker du? Har du noen gang prøvd å skjøre i skinn med flintstein? Barna kan også bli med på aktiviteter som steinalderjakt og quiz. Sverresborg feirer også vinterferien med aktiviteter for hele familien. Lån akebrett og sett utfor bakken, gå rebusløypa, slapp av med en eventyrstund og lær mer om birkebeinerkongen Sverre.

NTNU Vitenskapsmuseet og Trøndelag Folkemuseum har åpnet hverdager fra kl. 10.00. Lørdag og søndag fra kl. 12.00.

Snøhule, ski og varm kakao - er det rart barna koser seg i vinterferien i dette hyttefeltet i Tydal?

Innholdsrik teaterhelg

Torsdag inviterer teateret til et møte med forfatter Erlend Loe i Teaterkjelleren før kveldens forestilling av «Doppler». Skuespiller Elsa Lystad er denne uka i gang med sin gjesteforestilling «Mitt liv som Elsa» på Gamle scene. I januar 2015 hadde «Kongen Dør» av Eugène Ionesco premiere på teateret, lørdag er det nypremiere på den absurde komedien på Studioscenen.

Møte med Erlend Loe torsdag kl. 19.00. «Mitt liv som Elsa» torsdag/fredag kl. 19.30 og lørdag kl. 18.00. «Kongen Dør» lørdag kl. 17.30.

Hun er værsyk, lett hypokonder, men først og fremst rastløs. Les portrettet «Evig liv hos Elsa» om skuespiller Elsa Lystad. (PLUSS)

Vamp

Gruppa som har eksistert i 24 år har gitt ut en rekke album og er hedret med flere Spellemannspriser, Prøysenprisen og Gamlengprisen. Etter et friår fra scenen, er bandet igjen på vegen med ny besetning. Vamps gründer Øyvind Staveland er med som før, Jan Toft er tilbake, Odin Staveland vil også være et kjent navn for Vamp-fans, Bjørn Berge og Kjetil Dalland er de nyeste medlemmene. Denne uka besøker Vamp både Ørland, Trondheim og Steinkjer.

Ørland Kultursenter torsdag kl. 19.00. Olavshallen fredag kl. 19.30 og lørdag kl. 20.00. Dampsaga kulturhus søndag kl. 19.00.

«Nye» Vamp spilte i Borggården under Olavsfestdagene i fjor sommer. «Å si at de varmet 5000 i Borggården er å dra det for langt, men den nye utgaven av Vamp var relativt overbevisende.», skrev anmelder Terje Eidsvåg.

Samtidsdans – «Me Too»

Fire dansere utfolder seg på scenen i stykket «Me Too», som var nominert til Kritikerprisen 2015. Samtidskoreograf Kristin Ryg Helgebostad har slått seg sammen med samtidsmusiker og komponist Laura Marie Rueslåtten for å lage denne danseforestillingen, og sammen vil de gi publikum en opplevelse av å kunne se musikk og høre bevegelse. Teaterhuset Avant Garden presenterer forestillingen i Lillesal i Olavshallen.

«Me Too» i Olavshallen lørdag og søndag kl. 19.00.

DansiT, senter for dansekunst i Sør-Trøndelag, har blitt partner i den internasjonale dansefilmkonkurransen «60secondsdance». Under Multiplié dansefestival i april blir det prisutdeling.

Spennende klubbkveld på Brukbar/Blæst

Det kan bli en spennende kveld når det rigges opp hele to DJ-båser hvor to konsepter skal spille mot hverandre på Brukbar/Blæst på lørdag. I ett hjørne skal EmmTee og Braek slippe løs drum & bass, og i motsatt hjørne stiller Lambsbread Sound med dub, reaggae og dancehall. Plassen imellom er viet byens danseglade.

Brukbar/Blæst lørdag kl. 23.00.

Nylig hadde soulstjernen Seinabo Sey konsert på Brukbar/Blæst. Les mer om hennes tanker om rasisme og forskjellsbehandling i hennes hjemland Sverige, om forbildet Beyoncé og om hennes schizofrene stemme.

Hans Petter Nilsen er tilbake som konge i «Kongen Dør» på Trøndelag Teater. Foto: Christine Schefte
Det er ingen grunn til at de små skal kjede seg i vinterferien. På NTNU Vitenskapsmuseet kan barna lære mer om steinalderen. Foto: NTNU Vitenskapsmuseet
Danseforestillingen «Me Too» av koreograf Kristin Ryg Helgebostad og komponist Laura Marie Rueslåtten vises i Lillesal i Olavshallen lørdag og søndag kl. 19.00. Foto: Kristin Ryg Helgebostad
Vamp spiller både i Trondheim, Ørland og Steinkjer denne uka. Foto: Haakon Nordvik