- Har fulgt med siden jeg var liten

Alexandru (15) fra Rennebu i boybandet Suite 16 gikk videre til superfinalen.

Suite 16: Alexandru, Andreas, Vemund, Thomas og Kevin deltar i Melodi Grand Prix i helgen med låten «Anna Lee». 

Saken oppdateres.

Da Adresseavisen snakket med Alexandru tidligere lørdag gledet han seg stort til å stå på scenen.

- Jeg har fulgt med på Melodi Grand Prix helt siden jeg var liten. Mamma fortalte meg nettopp at da jeg var seks år, sa jeg at dit skal jeg. Nå er jeg her, smiler Alexandru Gros Grindvoll.

Etter superfinalen ble det klart at Agnete vant overlegent med låta «Icebreaker».

Med sine 15 år (blir 16 i april) er han årets yngste deltaker. Da vi snakket med han på telefon noen timer før sending, var han ikke nervøs for å være med i en av verdens største musikkonkurranser.

- Det føles bra. Jeg gleder meg veldig. Jeg kjenner ikke stort til nervene ennå, men de kommer nok, sier Alexandru som sammen med Vemund Rosendal (20), Kevin Knutsen (16), Andreas Haukland (19) og Thomas Alexander Strandskogen (18) fremførte låten «Anna Lee».

Finn ut mer: Her er alle deltakerne i årets Melodi Grand Prix.

Støtte fra hele Rennebu

Adresseavisens anmelder gir terningkast fire til låten, og skriver at den er ungdommelig og full av energi. En låt med godt humør, om ikke annet.

Det liker Alexandru:

- Vi prøver å få ut glede. Jeg håper at vi skal få frem sangen så godt som mulig, og at vi skal få masse energi i Spektrum. Jeg tror dette blir veldig artig, sier Alexandru.

- Har du noen kjente i salen?

- Fire av de beste vennene mine fra Berkåk sitter i salen, og de har sagt at de skal gjøre noe, men jeg vet ikke hva. Mamma og pappa, lillesøster og to storesøstre med familie er også der, sier Alexandru som til vanlig går i 10. klasse ved Rennebu ungdomsskole.

- Hva synes klassekameratene om at du deltar i Melodi Grand Prix?

- De synes det er kjempeartig. Jeg føler jeg har full støtte fra hele Rennebu, sier Alexandru.

Begynte med Project Boyband

Bandet ble til i 2014 da de var med i Project Boyband på TV2. Suite 16 er det eneste store boybandet vi har i Norge, noe som ifølge Alexandru kan være fordi boyband er undervurdert av gutter og kanskje ikke sett på som kult nok.

Det begynte med at faren til Alexandru så annonse om Project Boyband i avisen. Nå har boybandet holdt sammen siden det ble til i oktober 2014.

- Vi har blitt veldig gode venner på kort tid og vi har det utrolig morsomt sammen.

Guttene i Suite 16 har allerede holdt en rekke konserter, blant annet på Norway Cup og på «Allsang på Grensen». Den nye kjendisstatusen er noe 15- åringen fra Berkåk ikke har blitt helt vant til ennå.

- Jeg er fra et sted hvor alle kjenner meg og vet hvem jeg er. Det første jeg la merke til da jeg kom til Oslo var det at folk faktisk kom på konsertene vi holdt. Folk møtte opp og det ble lange køer utenfor. Det har vært veldig gøy.

Uventet telefon fra manager

Selve ideen om å melde seg på Melodi Grand Prix var det manager David Eriksen som kom med. Eriksen ringte Alexandru mens han var på vei hjem fra skolen og spurte om han kunne tenke seg å delta i musikkonkurransen.

- Det sa jeg selvfølgelig ja til. Det har lenge vært en drøm å få være med på MGP. Jeg satt oppe og fulgte nøye med på MGP da jeg var liten. Og nå skjer det faktisk.

Av de ti forskjellige bidragene i Melodi Grand Prix er det Laila Samuels med «Afterglow» og Agnete med «Icebreaker» Alexandru ser på som de sterkeste konkurrentene.

- Det er så mange flinke som skal være med, og jeg liker de andre låtene mer og mer. Men vi håper jo å nå toppen. Vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på sangen, og jeg gleder meg til å komme på scenen og opptre, sier Alexandru.

- Hva om dere vinner?

- Jeg har jo tenkt litt på det, men jeg vet egentlig ikke hvordan jeg vil reagere på det.

- Men du skal på skolen på mandag, uansett?

- Ja, det skal jeg. Jeg fikk en melding fra læreren som sa at jeg skal bruke en økt på å fortelle klassen om dette.

Agnete fikk klart flest stemmer og skal representere Norge i Eurovision. 

Agnete fikk klart flest stemmer og skal representere Norge i Eurovision. 

På forsiden nå