Feirer bedehus i 100

Fortsatt stor aktivitet i Berg bedehus.

Jubileumskomitéen for Berg bedehus 100 år. Fra venstre: Asbjørn Hangerhagen, Anne Lise Thomassen, Jarle Haugum, Helge Venås, Sivert Løvseth, Ann-Elin Winsnes Slettahjell, Audun Berg Slettahjell.   Foto: Privat

Saken oppdateres.

Tirsdag er det jubileumsbasar med sang av Husfedrene fra Melhus og kåseri om Hans Nielsen Hauge ved Jostein Landrø. Fredag er det innslag om jubileet på ungdomsklubben Fusion. Søndag er det gudstjeneste og jubileumsfest med tale av Svein Granerud, sang av Byneset Seniorkor og Byneset Ungdomskor og historikk om huset ved Sivert Løvseth.

Et solid kristent organisasjonsliv med mange foreninger vokste frem på Byneset, som i mange andre bygder, utover attenhundretallet. Møtene ble holdt hjemme hos folk, men etter hvert ble det behov for større plass. På Rye ble Langørgen bedehus bygget i 1907 og i januar 1915 ble det skrevet kontrakt med byggmester Husbye om bygging av bedehus på Berg. Etter rundt ett år kunne bedehuset tas i bruk, forteller leder i jubileumskomiteen, Audun Berg Slettahjell i en e-post.

Huset er blitt restaurert både i 1970 og 1986, og brukes til møter og fester, barne- og ungdomsarbeid, minnesamvær, kirkekaffe og private sammenkomster som dåpsselskaper, konfirmasjonsselskaper og andre familiebegivenheter, opplyser komiteen.

Komiteen synes det er ekstra stas at Byneset Ungdomskor som var aktivt i mer enn 20 år har samlet tidligere medlemmer og deltar i jubileumsfeiringen.

Matstasjon ved Berg bedehus under turmarsjen Ormen Lange i 2011. 

Matstasjon ved Berg bedehus under turmarsjen Ormen Lange i 2011. 

På forsiden nå