Det er NHO reiseliv som deler ut denne prisen i samarbeid med Norsk hotellhøyskole. Den ble innstiftet i 2006, men ble delt ut sist i 2011. Nå skal det igjen satses på prisen der følgende kriterier skal tillegges vekt: Måltidsopplevelse, konseptgjennomføring, kundetilfredshet, ansvarlig drift, ansvarlig ledelse og samfunnsansvar.

Profilerte konkurrenter

Opprinnelig var 30 personer nominert, igjen står tre finalister. I tillegg til daglig leder ved To rom og kjøkken Roar Hildonen er det de profilerte kokkene Tom Victor Gausdal (Strand Restaurant, Sentralen og for tiden dommer i Tv-konkurransen Top Chef) og Jørn Lie (Gamle Raadhus). Prisen deles ut på et arrangement på Sola strand Hotel ved Stavanger torsdag 10. mars.

Hyggelig å bli sett

- Det er alltid hyggelig å bli sett, sier en fornøyd Roar Hildonen. – Jeg vet ikke hvem som har nominert meg, og jeg visste ikke så mye om prisen heller før jeg fikk den hyggelig meldingen om at jeg var med i finalerunden. Men når jeg må har lest om hva den innebærer, må jeg si jeg er stolt over å ha blitt nominert, sier Hildonen.

Glade i det varme

To rom og kjøkken markerte sitt tiårsjubileum sist høst, og i den anledningen ble restauranten oppusset, noe gjestene har tatt godt imot.

- Trønderne er jo glade i det varme og folkelige, det skal ikke være for stivt. Den kvaliteten har vi tatt vare på, sier Roar Hildonen, som i tillegg til å drive sin egen restaurant, i mange år har vært sentral i andre generelt arbeid for Trondheim med mat, drikke og turisme – blant annet med Matfestivalen.

35 år på Galeien

Det er 35 år siden han debuterte i utelivet i byen, som garderobevakt i nattklubben Galeien, senere har han gått gradene. Han markerte seg først som bartender, i konkurranser tok han hjem både norske og internasjonale titler. I 1993 åpnet han restauranten og baren Kontoret.

Åpner ny restaurant i sommer

Hildonen jobbet med restaurantsjef Alexander Skjefte på Kontoret, og gjør det fortsatt på To rom og kjøkken. Samme duo skal i sommer åpne restaurant i forbindelse med nye E.C. Dahls Bryggeri i Strandveien.

- Men det blir nok Alexander som kommer til å gå tyngst inn på bryggeriet, jeg vil ha mitt hovedsete på To Rom og kjøkken, sier Roar Hildonen.