Forfatter Anne B. Ragde kommer med en oppfølger til «Berlinerpoplene»-trilogien. Det forteller forfatteren til dagbladet.no torsdag kveld.

- Jeg er i lykkerus! Det er så deilig å endelig kunne slippe nyheten. Ingen har visst at jeg har holdt på med dette. Det er min store hemmelighet, sier Ragde til Dagbladet.

Tøff beslutning

Ragde forteller til adressa.no at hun gikk mange runder med seg selv før hun bestemte seg for å skrive oppfølgeren.

- Jeg satt på verandaen på Ila og gråt fordi jeg lurte på om jeg turte å skrive en oppfølger. Det var en tøff beslutning å ta, sier hun.

Den siste boken i triologien, "Ligge i grønne enger", ble gitt ut i 2007. Siden den gang har Ragde blitt  bombardert med spørsmål om en oppfølger.

- Jeg leste alle bøkene som en vanlig leser, og forsøkte å ikke tenke at det var jeg som hadde skrevet bøkene. Da forsto jeg hvorfor folk spurte meg om en oppfølger. Nå hadde jeg fred og ro til å finne tilbake til de fantastiske menneskene i bøkene igjen, forteller hun.

Les også: - Jeg føler meg mer eksponert nå, enn gjennom en roman

Les også: Trøndersk bok-bonanza

Respekterer leserne

Det var i februar i fjor hun bestemte seg for å skrive den etterlengtede oppfølgeren. Serien handler om familien Neshov fra Byneset i Trondheim, og den første boka ble gitt ut i 2004. Ragde har vunnet flere priser for bokserien.

Mange av Ragdes lesere er godt kjent med karakterene som Tormod, Margido og Torunn i «Berlinerpoplene». Ragde forteller hun var redd for å hente opp igjen noe så folkekjært.

- Jeg setter mine lesere veldig høyt og respektere dem. Jeg vet at alle leserne har sett for seg disse menneskene på sin måte og det må jeg ikke tukle med. Samtidig er de mine. Det er en balansegang, sier Ragde, som legger til at hun har koset seg med karakterene i ett år.

I januar solgte Anne B. Ragde huset sitt i Ilevollen i Trondheim. Hun skrev da en håndskrevet boligannonse i Adresseavisens Hjem-magasin.

Det var sist lørdag hun sendte manuset til redaktøren i forlaget. Uten forvarsel. Redaktøren skal nærmest ha falt av stolen.

- Jeg svever på en rosa sky nå. Folk kan glede seg, forteller Ragde.