Nå kan du se «House of Cards»

Hele sesong 4 ble gjort tilgjengelig i dag.

Saken oppdateres.

«House of Cards» med Kevin Spacey og Robin Wright var var den første store satsningen på orginal-matriale fra Netflix. Den er også strømmetjenestens aller største suksess.

I dag ble hele sesong 4 gjort tilgjengelig for norske Netflix-abonnenter. 13 episoder, alle på drøye en time hver. Noe som skulle utgjøre en fantastisk helg med binge-watching.

Les også: Nytt på Netflix og HBO

Les også: Gratis underholdning for tomme lommebøker

Claires hemmelighet

Sesong 4 starter med at Claires fravær skaper problemer for valgkampen til Frank Underwood. Ryktene om at presidenten og førstefrua har ekteskapelige problemer har nådd mediene. Samtidig så holder Claire på med sin egen hemmelighet som ennå ikke har kommet fram i lyset.

Bygger på britisk roman

«House of Cards» bygger på en roman av Michael Dobbs fra 1989 med samme navn. Boken tok for seg den britiske politiske arenaen, noe den BBC-produserte mini-serien fra 1990 også gjorde. Men Netflix sin versjon av historien flytter det heller konservative britiske matkspillet til USA og «amerikaniserer» på alle måter historien.

 - Ikke realiteten

Vår egen Jens Stoltenberg er selv en fan av serien, men uttalte til NTB at den virkeligheten som vises i serien er ren fiksjon og vedlig langt fra det virkelige politiske liv.

– Det er veldig langt til «House of Cards». Heldigvis. Det er en veldig bra serie, men den gjør seg best på TV, sa Stoltenberg til NTB i fjor da tredje sesong ble lansert.

På forsiden nå