Chick Corea tilbake til Molde

Chick Corea har et så godt forhold til Moldejazz at han feirer 75-årsdagen sin der i sommer.

Kommer tilbake: Chick Corea, her i aksjon under Moldejazz i 2007, kommer tilbake til festivalen for å feire 75-årsdag i sommer. 

Saken oppdateres.

- Dette blir en av de største jazzbegivenhetene i Norge i 2016, sier festivalsjef Hans-Olav Solli i Moldejazz.

Pianist, tangentmann og komponist Chick Corea har vært et av jazzens største navn i mange tiår. I 2000 var han festivalartist, såkalt Artist In Residence, i Molde. Da spilte han blant annet sammen med Trondheim Jazzorkester, som han også har samarbeidet med ved flere anledninger siden.

På grunn av sitt samspill med Trondheim Jazzorkester er Corea også æresdoktor ved NTNU.

Hyller Miles Davis

- Den konserten er en av årsakene til at Corea har et svært godt forhold til Molde og midtnorsk jazz. Han spilte her første gang i 1972 og var her også i 2007, da i en duokonsert med Gary Burton. Vi er stolte over at han nå kommer tilbake. Vi har som ambisjon å være en av de viktigste jazzfestivalene i Europa. Coreas besøk på festivalen bidrar i den retning, sier Solli.

Corea feirer 75-årsdagen sin ved å spille fem konserter i Europa i sommer. Hans opptreden i Molde er den eneste i Norge i år. For anledningen har han satt sammen et band med flere av sine favorittmusikere.

LES OGSÅ: Trondheim, en jazzmetropol

Konserten i Bjørnsonhuset 19. juli har mottoet «Homage to Heroes». Blant heltene han skal hylle er Miles Davis, som spilte to legendariske konserter under Moldejazz på midten av 80-tallet.

Moldejazz offentliggjorde fredag flere andre navn som skal til sommerens festival. Lars Vaular skal holde nattkonsert. Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud og In The Country kommer til festivalen med repertoaret fra sitt ferske samarbeidsalbum. Jaga Jazzist er også tilbake i Molde i år.

Utelukker ikke Romsdalsmuseet

Tidligere er det offentliggjort at Ola Kvernberg blir årets Artist In Residence. fiolinisten fra Fræna skal opptre i ulike sammenhenger så å si hver dag fra mandag 18. juli til festivalen avsluttes den 24.

LES OGSÅ: Trio spilte med Corea på Kongsberg

Etter varierende erfaringer med store utekonserter på Romsdalsmuseet de siste årene, er denne arenaen i år strøket fra programmet. Hans-Olav Solli holder likevel døra på gløtt for at det kan skje noe på museet, avhengig av om det dukker opp artister eller prosjekter som er velegnet.

På forsiden nå