Karpe Diem til Moldejazz

Karpe Diem kommer til Moldejazz, der det nå er klart at det blir utekonserter på Romsdalsmuseet to dager.

Til Molde: Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (t.v) og Chirag Rashmikant Patel i Karpe Diem inntar Romsdalsmuseet 22. juli. 

Saken oppdateres.

Dårlige erfaringer med utescenen på Romsdalsmuseet og og uflaks med været førte til at arrangørene i Molde etter fjorårets festival ble svært skeptiske til å bruke scenen.

21. og 22. juli kommer likevel en rekke artister til scenen som tidligere har hatt besøk av størrelser som Bob Dylan, Eric Clapton, Ray Charles og Paul Simon.

Moldearrangørene offentliggjorde tirsdag at fredag 22. juli får en ungdommelig profil på museet. Karpe Diem står øverst på plakaten. De får følge av elektronikaduoen Lemaitre og hiphop-eren Ivan Ave.

Karpe Diem kommer også til Olavsfestdagene tidlig i august.

Fra før er det kjent at det blir trippelkonsert med Ane Brun, Joss Stone og Esperanza Spalding på Romsdalsmuseet torsdag.

- Dette er vi svært godt fornøyd med. Nå får vi to kvelder på museet som utfyller hverandre, og vi har orden på økonomien etter at vi fikk til en refinansiering. Fortsatt har vi flere navn i ermet som ikke er offentliggjort. Det totale antallet artister under årets festival blir som før, sier festivalsjef Hans-Olav Solli.

En rekke av jazzens storheter kommer til jazzfestivalens mange scener i uke 29. Kurt Elling, Chick Corea og Branford Marsalis er noen av de internasjonale stjernene. Stor stjerne er definitivt også vokalisten Lizz Wright. Hennes siste album gikk rett til topps på Billboards jazzliste sist høst.

Ola Kvernberg er festivalartist og står i spissen for flere konserter gjennom hele uka, blant annet i samspill med den amerikanske saksofonisten Joshua Redman.

Arrangørene offentliggjorde i går detaljene rundt årets konsert med Trondheim Jazzorkester. De spiller nyskrevet musikk av Heida Mobeck og Anja Lauvdal i duoen Skrap, to særpregede musikere som ellers er kjent fra band som Broen og Skadedyr.

På forsiden nå