- Jeg maler forskjellige sider av min egen personlighet, forskjellige kvinner, og da tenker jeg ikke på utseendet. Det handler om det jeg ser bak fasaden, sier Hoel og understreker at disse ulike sidene nok er universelle.

Appellerer til begge kjønn

- Det er mange som ser seg selv i bildene og som ser det samme som meg, at det er både styrke og svakhet der. Det er menn som kommer hit og sier at det der er jo meg, det. Du har malt meg, selv om det er bilde av en kvinne. For min egen del føler jeg at disse bildene dokumenterer noe som er viktig for meg. Dette er noe jeg bare må fortelle om, uten at det er overtydelig hva det er.

Uttrykkene i bildene handler om de ulike rollene vi har og de sidene av oss selv som vi tar i bruk for å overleve som menneske, ifølge kunstneren som har jobbet med bildekunst i 15 år. For tiden jobber hun med grafiske uttrykk. Hun fordyper seg i det hun mener er viktig å fortelle og utvikler seg med nye teknikker.

Unike bilder

- Hvert eneste trykk er unikt. Jeg legger på farge og jobber med hvert eksemplar slik at ingen av bildene blir helt like. Vi jobber med etsning på metallplater, en teknikk vi ikke kan gjøre i Norge. Jeg har vært på et verksted i Barcelona for å jobbe med dette.

Tittelen på utstillingen er «My thoughts belong to the night». Alle bildene hun maler henger sammen.

- Det er vel sånn for mange at om natten, hvis vi ikke får sove, får vi gjerne noen nye tanker. Jeg tror det er viktig å lytte til de tankene vi har på nattetid. Horisonten utvides, og kanskje får vi nye ambisjoner, sier Hoel som trives med å jobbe alene og jobbe intenst.

Ensomt yrke

- Det å skape noe er en endeløs greie der jeg lærer mer og mer av meg selv. Kunst er heller ikke så konkret at det er enkelt å snakke om underveis i prosessen med å skape. Du skaper jo ditt eget univers.

Utstillingen «My thoughts belong to the night» på Galleri Ramm på Møllenberg, fra 12.–30. mars.