Kosmorama har oppfordret folk til å ta med steppeskoene til Kongens gate allmenning for å se en av verdens mest kjente musikaler, «Singin' in the Rain» fra 1952. «Opplev stemning, stil og glamour fra Hollywoods glansperiode», skriver filmfestivalen i omtalen av filmen. Men på allmenningen ved Nidelva er det verken steppesko eller glamour. Derimot er det liggeunderlag, varmedresser, dunjakker og varm drikke. Folk har kledd seg for å sitte stille uten å fryse i nesten to timer.

Grunnen til at de har gått ut denne fredagskvelden er nok at det er en sær og original måte å få sett denne filmklassikeren som alle har hørt om.

LES OGSÅ KOMMENTAREN: Kanonpris i støtet

Heller ute enn inne

Vanja Haugsnes og Eric Thörn har sikret seg plass til liggeunderlaget på fremste rad på bakken foran storskjermen. Meast av alt gjør de det fordi de tror det blir koselig og det virket som en god idé.

- Det blir en god avslutning på en studiedag, sier Vanja. Hun studerer ingeniørgeologi og Eric maskiningeniør.

- Det blir fint å sitte utendørs en fredag kveld i stedet for å sette seg i sofaen, sier Eric. I sekken har de masse klær, popkorn og fjellduk. De forteller at hovedfokuset har vært at det ikke skal bli kaldt.

- Vi har ikke sett filmen før og det blir helt sikkert veldig bra.

- Eksotisk, spennende og nytt

Like ved sitter 16 år gamle Ingri Forthun sammen med Eivor Lein på 17 år. De har heller ikke sett filmen før og syns dette er en ekstra god anledning.

- Det er eksotisk, spennende og noe nytt å se film på denne måten, sier Ingri. Eivor går formgivingslinje på videregående og forteller at hun er spesielt interessert i kunst, kultur og film. Og en filmhistoriens store klassikere er alltid verdt å få med seg.

- Og så er den en av de aller første filmene med lyd, sier Ingri. De sitter på liggeunderlag med fleecepledd over seg og tror de er godt nok kledd til å holde ut hele filmen.