To sterke og mørke filmer vant Kosmoramas hovedpriser

- Det er litt overraskende at det er tøffe og alvorlige temaer som blir prisbelønnet, men det er veldig fortjent, sier Kosmoramadirektør Silje Engeness.

Hovedrolleinnehaver i «Under sandet» Roland Møller, besøkte Kosmorama sist uke. Filmen vant Kosmoramas publikumspris. 

Saken oppdateres.

De har telt stemmer i hele dag, men nå er det klart. Årets vinner av Kosmoramas hovedpris, New Directors Award, går til «Let Them Come» av Salem Brahimi. Brahimi, som gjestet Kosmorama i år, er opprinnelig dokumentarfilmskaper.

- Det enkleste er å hate

Ung og lovende

- Dette er hans første spillefilm, noe som viser at han er et stort talent som det blir spennende å følge videre. Vi har som motto at på Kosmorama oppdager du morgendagens filmer, sier Engeness. Hun tror dette er en regissør vi kommer til å se mye til fremover.

- Han har laget en av de mørkeste filmene i hele programmet vårt, en film som både overbeviste juryen og som også har blitt godt mottatt blant publikum.

Ligger på en bombe

Djevelsk pilgrimsferd

Publikumsfavoritt

Den danske krigsfilmen «Under sandet» av Martin Zandvliet ble vinneren av Kosmoramas publikumspris. Filmen handler om unge tyske krigsfanger som settes til den livsfarlige jobben å rydde de danske strendene for miner.

- Dette er også en sterk og mørk film, og vi ser stadig filmer som handler om andre verdenskrig. De siste årene har vi fått en rekke filmer som viser hva som skjedde mot slutten av krigen og hva slags følelser som settes i sving, sier Engeness. Hun tror det tar lang tid å fordøye og forstå kriger. Dette er så sterke historier at det er ikke så rart at de ikke har blitt fortalt før nå.

- Jeg synes dette viser at film er et godt medium for å fortelle de gode, sterke historiene og at de tar publikum på alvor.

På forsiden nå