Tirsdag starter den internasjonale mediefestivalen «&Action» på Steinkjer. Festivalen kan lokke med seminarer og interaktive verksted, med foredragsholdere fra en mangfoldig mediebransje.

- Dette er en plass hvor erfarne bransjefolk møtes, og hvor publikum får mulighet til å lære av dem, sier festivalprodusent og student ved Nord Universitet, Anders Hassel.

«&Action» arrangeres av studenter og fakultetet ved Nord Universitet på Steinkjer, og vil foregå på campus.

Internasjonal gjesteliste

Dette er andre gang festivalen arrangeres, og i år har festivalen tatt flere skritt videre, med blant annet større gjesteliste.

Gjestelisten inkluderer internasjonale bransjefolk fra film-, spill- og medieindustrien generelt.

Blant annet kommer Sharon Calahan fra Pixar Animation Studio, som har vært med i produksjonen av filmer som «Oppdrag Nemo» og «Toy Story», og James Williams fra Sony Pictures Animation, bak produksjoner som «Polarekspressen» og «Det regner kjøttboller».

Les Adresseavisens anmeldelse av «Det regner kjøttboller 2» her.

- Det kommer folk som virkelig har noe å lære bort til alle som er interessert i noe innenfor media og film. Alt fra tradisjonell filming til spillutvikling, 3D, animasjon og skuespill, sier Hassel.

- Hvordan har dere fått folk fra så store produksjonsselskap til Steinkjer?

- Mange av dem som jobber ved Nord Universitet har arbeidet i medie- og filmbransjen før, så noen av dem har en del kontakter. Utenom det så har vi bare sagt hva slags festival det er, og håpet at de har hatt lyst til å komme.

Hele programmet til «&Action» finner du her.

Inkluderer lokalmiljøet

I tillegg til større gjesteliste i år, har festivalen også gjort tiltak for å inkludere lokalmiljøet i større grad enn i fjor.

- Det foregår mer rundt på campus og i lokalområdet i forbindelse med «&Action» i år. Vi har fått med flere lokale på festivalen, slik at man for eksempel får egne «&Action»-tilbud rundt om i byen, sier presseansvarlig Andreas Heimstad.

Interaktive verksted

Festivalen byr ikke bare på foredrag, men også interaktive verksted i blant annet filmklipping og skuespill.

- De som kommer får mulighet til å delta veldig mye selv. Det blir fort tørt bare å høre på foredrag, derfor har vi mange interaktive verksted, slik at folk holder seg engasjert.

Festivalen er åpen for alle, og går over tre dager.

- Festivalen har en uformell setting, slik at de som deltar får en eksklusiv mulighet til å snakke med talentene selv. Når det kommer så proffe folk, og det til og med er gratis å komme, så bør folk ta turen, oppfordrer Hassel.

Anders Hassel håper mange benytter muligheten til å møte profesjonelle aktører fra film- og mediebransjen. Foto: Pressefoto &Action
James Williams, i produksjonsteamet bak blant annet «Det regner kjøttboller», kommer til «&Action». Foto: Pressefoto &Action