Susanne Sundfør til Steinkjerfestivalen

Susanne Sundførs musikk og Steinkjerelvas brus er en perfekt match, mener festivalsjef Svein Bjørge.

Susanne Sundfør kommer Steinkjerfestivalen i sommer. Bildet er fra Roskildefestivalen i 2015. 

Saken oppdateres.

- Hun er vel den største du kan få av norske artister i dag, sier festivalsjef Svein Bjørge om artisten som skal avslutte fredagskvelden under Steinkjerfestivalen i juni.

Den populære artisten mottok hele tre priser under Spellemannprisen tidligere i vinter. Sundfør vant i kategoriene årets produsent og årets popsolist. Albumet «Ten Love Songs», som har høstet svært gode kritikker, ble årets album.

«Å lytte til albumet er som å være vitne til en kraftdemonstrasjon», skriver anmelder Sarah Winona Sortland om albumet «Ten Love Songs». her kan du lese hele anmeldelsen.

- Det er kjempehyggelig å få henne til Steinkjer fordi vi har en historikk med henne. Da jeg booket Sundfør til en klubbkonsert i 2010 visste nok nesten ingen nordtrøndere hvem hun var. I 2012 fylte hun Steinkjer kirke til randen. Vi har på en måte fulgt karrieren hennes, sier Bjørge.

Idyllisk ved elva

24. juni spiller artisten fra Haugesund på festivalscenen i Rismelen i Steinkjer sentrum. Et perfekt sted for Sundfør, ifølge festivalsjefen.

- Det er et idyllisk sted rett ved elva og med en kapasitet på 6000 personer. Jeg tror det passer Sundfør godt å spille ute i det fri. Naturen rundt passer stemningen i musikken hennes, sier Bjørge.

Festivalsjefen så Sundfør live både på Pstereofestivalen i Trondheim og Øyafestivalen i Oslo i fjor sommer.

- Hun har blitt en fantastisk liveartist. Konsertene hennes var rett og slett en maktdemonstrasjon, sier Bjørge.

«Suverene Sundfør» fikk terningkast seks av anlemder Vegard Enlid etter sin konsert på Pstereo. Les begrunnelsen her.

Status Quos siste reise

Kvelden etter Sundfør inntar det britiskerockebandet Status Quo Rismelen. Etter at det ikoniske rockebandet ble booket til Steinkjerfestivalen, ble det kjent at sommerens turné blir bandets aller siste.

- Det at Steinkjer er med på bandets siste runde er spesielt. Dette blir siste mulighet til å se dem, sier Bjørge om bandet som gjennom en 40 år lang karriere har solgt over 120 millioner album. Festivalsjefen tror ikke han er alene om å glede seg til å oppleve bandet som står bak låter som «Whatever You Want» og «Rockin' all over the world» i Rismelen.

Festivalsjefen ble iskald og klam i hendene da han forsto at festivalen hadde landet Status Quo.

- Jeg vil tro det er få som ikke har et forhold til Status Quo via radiohiter, vorspiel eller nachspiel, sier Bjørge, som røper at enda to headlinere står igjen. Hvem disse er vil festivalen avsløre i løpet av påska.

Det ikoniske rockebandet Status Quo spiller på Steinkjerfestivalen når de legger ut på sin siste turné i sommer. 

Det ikoniske rockebandet Status Quo spiller på Steinkjerfestivalen når de legger ut på sin siste turné i sommer. 

På forsiden nå