Vant hele Kakekrigen

Trond Vardehaug fra Trondheim ble selveste «kakegeneralen» i kveld. Han stakk av med seieren i kakekrigen på Fem med sin tre etasjer høye bryllupskake.

Trond Vardehaug fra Trondheim stakk av med seieren i Kakekrigen foran Malin Flink.  Foto: TV3

Saken oppdateres.

- Det er utrolig artig og jeg var kjempegira, men ikke fullt så sliten som etter semifinalen, sier en glad vinner av den populære bakekonkurranse-serien. Oppgaven i finalen gikk ut på å lage en bryllupskake til et vinterbryllup på minimum to etasjer.

LES OGSÅ: Trond til finalen i Kakekrigen

Mousse og glasur

- Jeg har det med å ta i litt når jeg først brenner for noe, så jeg laget tre moussekaker istedenfor to. Det var litt krevende å rekke dette på to timer i og med at kaken skulle glaseres, sier Vardehaug. Han er strålende fornøyd med at han vant, men skulle gjerne hatt langt bedre tid på selve pyntingen.

- Det er en prestasjon å få det til på så kort tid, så med tanke på det må jeg si meg fornøyd med resultatet. Men dersom det hadde det vært snakk om et virkelig bryllup, ville jeg ha brukt mange, mange timer på en slik kake.

LES OGSÅ: Trond kan bake seg helt til topps

Knallhard jobbing

- Hva ble avgjørende for at du vant foran Malin Flink?

- Kaken min hadde klare smaker og den så bra ut. Og det var trolig adrenalinet mitt som slo inn og fikk meg til å yte maksimalt på den aller siste runden, sier kakeeksperten som i løpet av Kakekrigen har laget 12 velsmakende søtsaker i kakeform.

- Jeg trodde virkelig ikke at jeg skulle vinne Kakekrigen, selv om jeg hadde en drøm om å gjøre det. Premien er en tur til New York for to personer.

LES OGSÅ: Når Lars baker kake

Slutt på vaskebrett-magen

- Når du lager så mye kaker, spiser du ekstra mye kaker også?

- Ja, det har blitt en del ekstra, ja. Så jeg har ikke noe vaskbrettmage akkurat etter disse månedene med Kakekrigen, sier Vardehaug smilende.

Bryllupskake på to timer: Trond Vardehaug vant Kakekrigen på Fem med sin treetasjers bryllupskake. 
        
            (Foto: TV3)

Bryllupskake på to timer: Trond Vardehaug vant Kakekrigen på Fem med sin treetasjers bryllupskake.  Foto: TV3

På forsiden nå