NRK bekrefter:

«Skam» får en tredje sesong

Sesong to av den populære serien «Skam» er allerede godt i gang. For å beholde karakterenes «ekthet», blir skuespillerne skjermet av NRK.

Disse jentene har gjort mange nysgjerrige på serien «Skam». Sana (Iman Meskini), Eva (Lisa Teige), Chris (Ina Svenningdal), Vilde (Ulrikke Falck) og Noora (Josefine Frida Pettersen). De to sistnevnte bor til daglig i Trondheim. 

Saken oppdateres.

NRK opplever stor suksess med dramaserien «Skam». Den første sesongen ble sendt i fjor høst og sesong to er allerede godt i gang.

Selv uten promotering, har Eva, Noora og resten av ungdommene ved Hartvig Nissens videregående i Oslo fanget nysgjerrigheten til langt flere enn dem som tilhører seriens målgruppe.

«Skam» tar for seg ulike problemstillinger som ungdom møter i hverdagen, som popularitet, forelskelse, festing og vennskap. Et av NRKs mål er at serien skal bidra til å styrke jenters selvbilde.

Nettrekord

Så langt har 275 000 seere sett den aller første episoden, og snittet for første sesong er over 200 000 seere per episode på nett. Serien er NRKs mest sette TV-serie på nett noen gang, ifølge Håkon Moslet, redaksjonssjef for TV i NRK P3.

- Skam er mer sett enn «Kampen om Tungtvannet», «Side om Side», «Unge Lovende» og andre serier som har gått bra på nett. Det er utrolig gøy og over all forventning, sier Moslet.

Over tre måneder etter at første episode ble vist, fortsetter seertallene til «Skam» å øke. Det skjer uten at NRK pusher serien på publikum.

Lever på nett

Seriens historie fortelles både gjennom episoder som legges ut på nett-TV og gjennom korte klipp, tekstmeldinger og andre oppdateringer via seriens egen nettside. I tillegg har ungdommene i serien egne Instagramkontoer som oppdateres hyppig.

Serien produseres i NRK P3, men nettdramaets format er utviklet i NRK Super. Det er Julie Andem som står bak manus og regi. Andem har tidligere jobbet med NRK Super-suksesser som «Sara, »«Mia» og «Jenter».

- Historien fortelles på nettes premisser. Du kan velge om du vil se episodene på nettspilleren, som jeg tror mange voksne gjør, eller du kan følge de daglige oppdateringene, som jeg tror kjernemålgruppen foretrekker, sier Moslet.

Eget univers

Seriens format, med hyppige oppdateringer på sosiale medier, gjør at mange seere får et nært forhold til ungdommene i serien.

- Det blir som et eget univers. Selv om man vet at det ikke er på ekte, føles det ekte, sier Moslet.

Hovedkarakteren i den første sesongen, Eva, har over 30 000 følgere på Instagram. NRK opplever et voldsomt engasjement blant unge jenter og gutter som følger serien.

- Det koker i kommentarfeltet på seriens nettside hvor karakterene og relasjonene mellom dem blir diskutert nøysommelig. Seerne lever seg veldig inn i serien, sier Moslet.

Trondheims Skam-jenter

To av jentene som spiller i serien bor til daglig i Trondheim. Josefine Frida Pettersen spiller Noora, som er hovedkarakteren i seriens andre sesong, mens Ulrikke Falck spiller Vilde. Adresseavisen har ved flere anledninger kontaktet NRK for å gjøre intervju med skuespillerne, men NRK har sagt nei. Skuespillerne i «Skam» blir bevisst skjermet av NRK. Moslet sier det er flere grunner til at ungdommene, som er mellom 16 og 19 år gamle, ikke er tilgjengelige for intervjuer.

- Vi ønsker at de skal kunne leve sine unge liv videre. De opplever et veldig trøkk, og vi tenker det er sunt at de ikke har så høy medieprofil. Vi er ikke ute etter å skape kjendiser. Vi er ute etter å lage en bra serie.

- Er det også for å beholde magien serien har, om at karakterene føles virkelige?

- Ja, det kan du si. Når du ser Nils Ole Oftebro i Mammon er du veldig klar over at det er skuespill. «Skam» gir en annen følelse. Både unge og voksne seere kan nok ta seg selv i å glemme at det er en dramaserie.

«Unge Lovende» er en annen NRK-serie som har gjort det godt. Les portrettet mer serieskaper og skuespiller Siri Seljeseth. (PLUSS)

En tredje sesong

- Har dere en kontrakt med skuespillerne som sier de ikke skal gi intervjuer?

- Vi har ikke et intervjuforbud, men vi mener serien og skuespillerne er best tjent med å ikke gi intervjuer når serien sendes.

Sesong to er godt i gang, og episodene spilles inn kontinuerlig. På den måten er både temaer som tar opp og musikk som spilles høyaktuell. Moslet bekrefter at det neppe er siste gang seerne får følge livene til Eva, Noora, Vilde, Jonas og de andre ungdommene i serien.

- Ja, det kommer nok en sesong tre, sier Moslet.

Noora er hovedpersonen i den andre sesongen av «Skam». Noora spilles av Josefine Frida Pettersen, som bor i Trondheim. 

Noora er hovedpersonen i den andre sesongen av «Skam». Noora spilles av Josefine Frida Pettersen, som bor i Trondheim. 

Serien om ungdommene ved en videregående skole i Oslo får stadig nye seere. Redaksjonssjef for TV i P3, Håkon Moslet, kan bekrefte at det blir en tredje sesong. 

Serien om ungdommene ved en videregående skole i Oslo får stadig nye seere. Redaksjonssjef for TV i P3, Håkon Moslet, kan bekrefte at det blir en tredje sesong. 

På forsiden nå