Malte 7,5 meter høy tegning på skole som snart skal rives

Ståle Gerhardsen er overrasket over hvor stor respons tegningen har fått.

Kunstner og desginer Ståle Gerhardsen har malt en 7,5 meter høy tegning rett på veggen på Lade skole. Like etter påske skal hele den gamle skolen rives.  Foto: Amanda Gerhardsen

Saken oppdateres.

Mens mange har brukt de siste dagene på å pakke sekken og gjøre seg klar til påskeferie, har kunstner og designer Ståle Gerhardsen stått i en stige på veggen til Lade skole.

Der har han malt en 7,5 meter høy tegning. Ikke fordi han vil at skolebygningen skal bevares – men fordi det går an.

- Det er mange som lurer på om jeg har malt fordi jeg ønsker at skolen skal bevares, og om jeg har tillatelse til å gjøre det. Og svaret er ja, jeg har tillatelse. Og nei, jeg ønsker ikke at den skal bevares, sier Gerhardsen.

Skolen skal rives like etter påske, og han kaller tegningen en siste hilsen til bygningsmassen og plassen generelt.

LES MER: Nå skal Lade skole rives (Pluss)

- Lever videre på nettet

- Det er mange som har gått på denne skolen, og selv om skolen skal rives vil både bygningen og tegningen leve videre på nettet.

Gerhardsen er overveldet over oppmerksomheten tegningen hans har fått på sosiale medier. Hans første innlegg om saken, delt på Facebook i går, er i dag delt videre hele 123 ganger.

- Det er veldig mange som synes det er kult at skolen får en siste hilsen. Mange som jeg ikke aner hvem er har tatt eierskap til verket, og har gjort det litt til sitt eget, sier han.

SINGNERT-SPALTEN: Denne teksten skulle egentlig handle om noe annet (Pluss)

Det er også mange som ikke har fått med seg at skolen skal rives.

- De synes det er en fin måte å avslutte det hele på. Mengden av glede rundt dette prosjektet, og det at folk deler det som sitt eget, gjør meg stolt, sier Gerhardsen.

Skal utsmykke nyskolen

Til vanlig jobber han som art director i et reklamebyrå i Trondheim. Den kunstneriske produksjonen skjer stort sett på fritiden, og dokumenteres iherdig på sosiale medier.

Nylig stilte han ut sine samlede verker på Galleri SG i Trondheim. En «best of akkurat nå»-utstilling, ifølge kunstneren.

Han er også hyrt inn som en av kunstnerne som skal utsmykke nye Lade skole.

- Jeg har noen skisser og tanker, men vet ikke om de er gjennomførbare ennå, sier Gerhardsen, som gjerne kan tenke seg å jobbe mer med offentlig utsmykning.

- Jeg har bare én regel, og det er at tegningene må lages om morgenen, ikke kvelden i forveien, fortalte Gerhardsen til Adresseavisen da vi intervjuet han om hans matpakketegninger. (Pluss)

- Jeg har ingen formell kunstutdanning, så jeg faller litt mellom stoler. Men ja, helt klart. Det er råstas å holde på med kunst i alle bauger og fronter. Det jeg har gjort til nå har gitt veldig mersmak, sier han.

ORDET FRITT: Kjære kjellerrebell, kom hit så skal du få en klem (Pluss)

Slik ser tegningen ut på avstand. 
        
            (Foto: Amanda Gerhardsen)

Slik ser tegningen ut på avstand.  Foto: Amanda Gerhardsen

På forsiden nå