Etter noen år med varierende besøk på norske kinoer, viser statistikken at publikum igjen tar turen til kinosalen i påska.

I perioden 18.-28. mars var det totalt 486 231 besøk på kino. Dette er det nest beste besøkstallet for påska de siste ti årene, kun slått av fjoråret med sine 488 463 besøk.

- Påsken har tradisjonelt hatt et godt filmtilbud på kino med høyt besøk, men de senere årene har det sett ut som om trenden har vært i ferd med å endre seg. Det er derfor flott å se at filmene og publikummet synes å være tilbake, sier kommunikasjonssjef i bransjeorganisasjonen Film & Kino, Birgitte Langballe, i en pressemelding.

Les også: NRK vant krimpåska

Gode tall for Trondheim

I Trondheim var det 28 610 som tok turen inn i kinomørket. I likhet med resten av landet er det en liten nedgang fra i fjor, men film- og markedsjef ved Trondheim Kino, Eli Gjerde, er godt fornøyd.

- Selv om det er en liten nedgang fra i fjor, er det et langt høyere besøk enn vi hadde både i 2014 og 2013. Det er vi veldig fornøyde med.

Både i 2014 og 2013 hadde Trondheim Kino like under 23 000 besøk.

I Nord-Trøndelag var det Kimen Kino på Stjørdal som ble best besøkt denne påska. Totalt ble 3932 billetter solgt ved Kimen.

Les også: Kimen belønnes med prestisjepris

To norske filmer på topplisten

De mest sette filmene over hele landet med over hundre tusen besøk hver, var filmene «Batman v Superman: Dawn of Justice» og «Kung Fu Panda 3». Begge filmene hadde premiere i påska. Dette var de mest sette filmene også i Trondheim.

To norske filmer var på topp ti-listen, «Birkebeinerne» med nesten femten tusen besøk totalt, og «Welcome to Norway!» med nesten tolv tusen.

- Det er veldig positivt at de to norske filmene «Welcome to Norway!» og «Birkebeinerne» gjør det godt gjennom påsken, sier Gjerde ved Trondheim Kino.

«Birkebeinerne» var den mest sette norske filmen i påska. Foto: Ian Brodie / Paradox Film 3 AS
Kimen kino på Stjørdal var mest besøkt i Nord-Trøndelag. Foto: Jens Søraa