- Det blir sårt, godt, vondt, flott og fint. Hele spektret på en gang.

Åge Sten Nilsen er på sitt niende år med Queen-hyllesten «The Show Must Go On». For siste gang kommer showet til Olavshallen og Trondheim.

- Vel vitende om at dette er siste gang vi står på scenen i Olavshallen, hvor vi har en så lang tradisjon, gjør dette til en sterk opplevelse. Vi gleder oss, men vi gruer oss til å dra hjem søndag kveld, sier Sten Nilsen.

Ballasten og galskapen

Sten Nilsen og bandet gjentar den rockesymfoniske versjonen av showet fra 2014, sammen med Trondheim Symfoniorkester (TSO) og den danske sopranen Susanne Elmark.

- Helt siden vi spilte med symfoniorkestret i 2014, har vi drømt om å få gjøre det igjen, sier Sten Nilsen.

- Må du tilpasse rockeimaget ditt til Olavshallen og symfoniorkesteret?

- Nei, vi gjør det vi alltid gjør. Dette er på ingen måte en forfinet utgave av «The Show Must Go On», men en kanskje flottere musikkopplevelse. Galskapen har vi fortsatt med oss, og i kanskje større grad fordi vi er så mange mennesker på scenen samtidig.

Kommunikasjonssjef for Trondheim Symfoniorkester, Nina Steen, mener Queen-musikken passer som hånd i hanske med symfoniorkesteret.

- Det symfoniske kler Queen veldig godt, og jeg synes orkesteret løfter musikken. Dette blir et fyrverkeri av en konsert, med mye energi fra Åge, bandet og TSO.

Les også: Rekordår for Olavshallen

- Hvorfor velger TSO å være med på en sånn type konsert?

- Det er viktig for oss å komme oss ut av rammene, for å nå ut til flere og vise vår bredde. Det er gøy for TSO å gjøre noe annet, hvor vi kommer oss ut av det symfoniske formatet og inn i en mer poppa art.

I showet spiller både rockebandet og symfoniorkestret sammen. Et spennende samspillsprosjekt, ifølge Sten Nilsen og Steen.

- Jeg tror det er en god øvelse at TSO, som spiller noter, samarbeider med folk som aldri har lest en note. Du får ballasten og galskapen på en gang, sier Sten Nilsen.

- Nick Davies er en fantastisk flott dirigent. Oppsetningen er et samspillsprosjekt, og vi stoler på at Davies får bundet oss sammen, sier Nina Steen.

Ingen kopi av Freddie Mercury

Neste år feirer «The Show Must Go On» ti-årsjubileum. Etter det legges showet på hylla.

- Ti år med Queen får være nok. Det har vært fantastisk, men nå ønsker jeg å lage ny musikk, sier Sten Nilsen.

Åge Sten Nilsen omtales som Norges svar på Freddie Mercury, men for Sten Nilsen har det vært viktig å ikke være en kopi.

- Det jeg har vært opptatt av er å formidle tekstene på en troverdig måte som meg, ikke som en som prøver å være Freddie Mercury. Folk har kommet bak scenen til meg og sagt at Mercury virkelig må ha betydd mye for meg, fordi jeg var så berørt når jeg sang, men så har jeg for eksempel tenkt på bestefaren min. Det har vært viktig å finne meg selv i tekstene og gjøre det til mitt eget. Det er kanskje derfor showet har lyktes i så mange år også, fordi det blir mer troverdig når det er ekte følelser.

LES OGSÅ: En julehyllest til Queen

Får ikke komme tilbake med ti-årsjubileumet

Olavshallen har hatt showet på plakaten siden 2008, men neste års ti-årsjubileum vil ikke være en del av programmet. - Olavhallen har kjørt showet femten ganger siden 2008. Vi ser at markedet er noe mettet for den type show, selv om kvaliteten er svært god, sier direktør for Olavshallen, Bjørgvin Thorsteinsson. Thorsteinsson mener Olavshallen er klar for noe nytt.- Vi ønsker å få inn et bredt spekter av arrangement og konserter som folk ikke har sett før. Vi må hele tiden gjøre vurderinger for å fornye oss, slik at vi kan fortsette å være attraktive for Trondheims publikum.

Sten Nilsen tror ikke det blir aktuelt å sette opp showet et annet sted i Trondheim.

- For oss er Trondheim synonymt med Olavshallen. Vi har blitt veldig glade i Olavshallen, så når det ikke ble der, tenkte vi det heller fikk være, sier Sten Nilsen.

«The Show Must Go On» kommer til Olavshallen fredag 1. og lørdag 2. april.

Åge Sten Nilsen og symfoniorkesteret gjentar den rockesymfoniske konserten fra 2014. Foto: Jens Søraa
Dirigent Nick Davies skal føre rockebandet og symfoniorkesteret sammen. Foto: Glen Musk
Åge Sten Nilsen og TSO spilte sammen også i 2014. Foto: Anita Søderlind Andersen