Sidsel Wold til slagstedet Stiklestad

Den prisbelønte NRK-journalisten Sidsel Wold blir årets Olsokprofil på Stiklestad.

NRK-journalist Sidsel Wold blir årets Olsokprofil på Stiklestad. 

Saken oppdateres.

Sidsel Wold er mest kjent for sine mange år som journalist i NRK. Fra 2007 til 2011 var hun NRKs korrespondent i Midtøsten, og i fjor ga hun ut boka «Landet som lovet alt. Min israelske reise» på Spartacus forlag.

Nå blir hun årets Olsokprofil, og vil delta i ulike sammenhenger under sommerens festival på historiske Stiklestad.

Les også: - Flyktningene kommer til et helt annerledes land

Massiv hets

Sidsel Wold er en av de mest fremtredende utenrikskorrespondentene i Norge, og hun har opplevd massiv hets og hatmeldinger mens hun har rapportert om Gaza-konflikten.

I den nye boka tegner Wold bildet av et Israel som blir og mer og mer nasjonalistisk, rasistisk og religiøst. I et intervju med Adresseavisen i fjor høst uttalte hun følgende:

- Jeg kan gå i butikken og treffe blide folk som takker meg for reportasjer og like etter lese mailer som forteller at jeg er en jævla løgnkjerring og jødehater. Det er derfor jeg ønsket å skrive denne boka, for å forklare bakteppet.

Les også: NRK har registrert 664 klager på Gaza-dekningen

- Ingen jødehater

Israels okkupasjon har snart vart i 50 år. Sidsel Wold ser ingen tegn til at den vil opphøre.

- Jeg er ingen jødehater som ønsker å sverte Israel. Men i journalistikken kan jeg ikke la Mosebøkene eller Hamas charter være rettesnor. Folkeretten og internasjonal lov er det jeg må holde meg til. Da er undertrykkelse og okkupasjon galt, uttalte hun til Adresseavisen.

På forsiden nå