Hell Blues fikk penger til jubileum

Takket være nye samarbeidspartnere kan bluesfestivalen på Hell feire 25-årsjubileum med internasjonale stjerner.

Flere stjerner: Mark Feltham og Nine Below Zero er ett av mange band som kommer til Blues in Hell tidlig i september. 

Saken oppdateres.

Artister som Devon Allmann, Nine Below Zero og Mike Sanchez er noen av de kjente navnene på plakaten når Blues in Hell blir arrangert for 25. gang fra 1. til 4. september.

- Vi kan feire jubileum takket være de nye samarbeidspartnerne. Vi har ingen gjeld, men vi har heller ikke gått med overskudd de siste årene, og vi kunne ikke fortsatt uten støtte fra nye sponsorer, sier festivalsjef Kjell Inge Brovoll.

John Mayall var det største navnet under fjorårets festival.

To millioner over tre år

Han forteller at de fire samarbeidspartnerne Scandic Hell, Sparebank 1 SNM, NSB og Toyota Bilia over en treårsperiode bidrar med et beløp på til sammen over to millioner kroner. Det betyr at arrangørene kan planlegge mer langsiktig.

Alle de fire samarbeidspartnerne var representert da Blues in Hell inviterte til pressekonferanse torsdag.

Fra Hell til Scandic

Høstens jubileumsfestival blir flyttet fra arrangementets mangeårige tilholdssted ved Hell stasjon til Scandic Hell Hotel og det nye kulturhuset Kimen. Det var der det hele startet i 1992.

- Det var snakk om at Jernbaneverket skulle grave ved Hell stasjon til høsten. Usikkerheten rundt dette gjorde at vi flyttet arrangementet. Det passer bra. Vi er tilbake der festivalen startet. Dessuten er det fint å kunne bruke det nye kulturhuset. Vi har en rekke arrangementer der hver dag under festivalen, forteller Brovoll.

Kronprins Haakon fikk høre blues da han besøkte Stjørdals nye kulturhus i fjor.

Hyllest til Elvis

Langt fra alle, men flere av høstens artister er nå klare. Devon Allmann, sønn av Gregg Allmann i The Allmann Brothers, er et stort navn blant dem som er interessert i nyere amerikansk blues-rock og kommer til Stjørdal med eget band.

Blues in Hell får også besøk av Vidar Busk, Paal Flaata og Stephen Ackles og deres hyllest til Elvis Presley. Andre navn er Melvia Chick Rogers, som kommer med et 14-mannsband fra Chicago, og Jack Broadbent, en ung slidegitarist som er blitt sett av flere millioner på Youtube.

På forsiden nå