Kulturhelg med klassikere

Det er duket for både den ene og den andre klassikeren denne helga.

Cantus og dirigent Tove Ramlo-Ystad skal ha konsert i Nidarosdomen sammen med Unni Boksasp, Trygve Brøske og Espen Aalberg. Koreograf er Päivi Järvinen. 

Saken oppdateres.

«Forbrytelse og straff», «Bohemian Rhapsody» og fisk til søndagsmiddag er på hver sine måter gode, gamle klassikere. Det skjer-redaksjonen har plukket ut noe av det som skjer de nærmeste dagene. For å sjekke ut andre arrangementer kan du sjekke vår Det skjer-guide.

Teater

Hildur Kristinsdottir har tilpasset teaterforestillingen «Forbrytelse og straff» for et ungt publikum. Dostojevskijs «Forbrytelse og straff» fra 1866 er en av verdens mest leste romaner. Gjennom prosjektet «Klassikere for kids» har Kristinsdottir jobbet med å gjøre noen av litteraturens store klassikere tilgjengelig for et ungt publikum. Forestillingen som vises av Teaterhuset Avant Garden på Verkstedhallen, skal passe både for målgruppen (fra 13 år og oppover), og for voksne litteratur- og teaterinteresserte. Vises i Verkstedhallen lørdag kl. 18.00 og søndag kl. 14.00.

LES OGSÅ: Dostojevskij og sukkerspinn på Avant Garden

Det er også mulig å få med seg årets vårmusikal «Vår» på Trøndelag Teater. Kjente låter fra musikaler som «Hair», «Les Misérables» og «Jesus Christ Superstar» kommer som perler på en snor fredag kl. 20.00 og lørdag kl. 18.30.

I hele mars har Rissa Ungdomslag vist forestillingen «I blanke messingen». Det er fortsatt mulighet til å få med seg den aktuelle komedien. Fredag kl. 19.30 i Vanvikan Samfunnshus og lørdag kl. 19.30 på Ørland Kultursenter.

Musikk

Anne Lise Frøkedal, kjent fra Harrys Gym og I Was A King, debuterte som soloartist i 2015. I februar i år kom albumet «Hold On Dreamer» i en miks av pop og folk. Både på plata og på konserten har hun med seg «Familien» som består av Erlend Ringseth, Olav Christer Rossebø, Ingeleiv Berstad og Thea Glenton Raknes. Frøkedal & Familien spiller på Brukbar/Blæst fredag kl. 21.00.

Koret Cantus holder konsert i Nidarosdomen fredag kl. 21.00 og lørdag kl. 19.00. Sammen med Unni Boksasp, Trygve Brøske og Espen Aalberg tar koret en vandring i sporene til norsk folkemusikk.

LES OGSÅ: Cantus bryter alle regler i Nidarosdomen

Åge Sten Nilsen, band og Trondheim Symfoniorkester er tilbake med sin symfoniske hyllest, «The Show Must Go On», til den britiske supergruppa Queen. Lørdag kl. 20.00 kan du høre Queen-klassikere som «Bohemian Rhapsody» og «Somebody to Love» i Olavshallen.

LES OGSÅ: Hele følelsesspektret på en gang

Uteliv

Dersom du vil fortsette kvelden etter en konsert kan du blant annet dra på SidesprangDiskoteket på lørdag. Alexander Nerayo og Eirik Tillerli i Sidesprang har med seg den Oslo-baserte Dj-en og produsenten Funkin' Matt for å lage fest fra kl. 22.00 på lørdag.

Samme kveld er det duket for årets første The Underground Fix på Brukbar/Blæst. Erik Søgård og Mathias Rødland spiller house og techno fra kl. 23.00.

Søndag med barna

NTNU Vitenskapsmuseet får du fisk selv uten båt på søndag. Vet barna forskjellen på en sei og en torsk? Fiskesøndag starter kl. 11.00, og her kan hele familien lære mer om både de rareste og skumleste fiskene.

Trondheim Kunstmuseum Gråmølna er det familiesøndag fra kl. 12.00. Små og store kan finne inspirasjon i utstillingen Meta. Morf 2016, for så å utforske egen kreativitet i verkstedet.

Det er også søndagsåpent på Det jødiske museum i Trondheim fra kl. 12.00.

Utstilling

Galleri Ismene åpnet ny utstilling med danske billedkunstneren Per Kirkeby torsdag denne uka. Galleriet har åpent gjennom hele helga.

LES OGSÅ (PLUSS): Skandinavias største kunstner stiller ut i Trondheim

Ved Trøndelag Teater kan du se vårmusikalen «Vår». 

Ved Trøndelag Teater kan du se vårmusikalen «Vår». 

Åge Sten Nilsen, band og Trondheim Symfoniorkester gjentar sin hylles av den britiske supergruppa Queen. Bildet er fra The Show Must Go On fra 2014. 

Åge Sten Nilsen, band og Trondheim Symfoniorkester gjentar sin hylles av den britiske supergruppa Queen. Bildet er fra The Show Must Go On fra 2014. 

Per Kirkeby holder utstilling på Galleri Ismene. 

Per Kirkeby holder utstilling på Galleri Ismene. 

Regissør Hildur Kristinsdottir og musiker Magnus Børmark står bak teaterforestillingen «Forbrytelse og straff». 

Regissør Hildur Kristinsdottir og musiker Magnus Børmark står bak teaterforestillingen «Forbrytelse og straff». 

På forsiden nå