Jeg velger meg april med lyse morgentimer for utstillinger og omvisninger, og lyse kveldstimer med konserter og hjemmefester.

Her er noe av det Trondheims kulturliv kan friste med de nærmeste dagene. For flere tips kan du sjekke ut vår Det skjer-guide.

Kupp en klassiker

Ti unge skuespillertalenter fra Trondheim kommunale kulturskole viser klassikeren «Antigone» i Teaterkjelleren denne uka. Den greske tragedien av Sofokles handler om ei ung jente som ofrer sitt liv for noe hun tror på. Sammen med regissør Kristina Jane Murdin og koreograf Hanne Aalberg har ungdommene videreutviklet historien og gjort forestillingen til sin egen.

«Antigone» på Trøndelag Teater torsdag kl. 12.00 og 18.30, fredag kl. 18.30 og lørdag kl. 12.00.

Silvana Imam og hjemmefest

Hun ga ut debutalbumet «Rekviem» i 2013. Siden har Silvana Imam, med sine kontroversielle tekster, markert seg som en av Sveriges største rapartister. I februar ble hun kåret til årets artist under Sveriges Grammisgalla, og nylig ga hun ut sitt andre album «Naturkraft». Silvana Imam har også markert seg her til lands etter å ha spilt på festivaler som Øya, Trænafestivalen og Bylarm. Nå er hun på Norgesturné, og på fredag er det Trondheims tur til å møte den rå dama. Etter konserten blir det Hjemmefest med SVANI, Ballo og Adipop.

Brukbar/Blæst fredag kl. 21.00

30 år med Modern Art Gallery

Lørdag markerer Modern Art Gallery sitt 30-årsjubileum med en utstilling med nærmere 50 kunstnere. Galleriet drives av Åse Juul og viser et bredt utvalg av samtidskunst. Jubileumsutstillingen viser billedkunst i forskjellige teknikker, skulpturer, keramikk og glasskunst.

Jubileumsfeiring på Modern Art Gallery lørdag kl. 12.00.

LES OGSÅ (PLUSS): Stiller ut gigantisk svømmebasseng i Fifth Avenue i New York

Rohey og Vebjørn Mamen

Rohey har sin opprinnelse fra jazzlinja i Trondheim og består av vokalist Rohey Taalah, pianist Ivan Blomqvist, bassist Kristian B. Jacobsen og trommis Henrik Lødøen. Bandet, som spiller en blanding av jazz, neo-soul og r&b, har nylig spilt inn sitt første album. Vebjørn Mamen er student ved jazzlinja. Artisten fra Asker henter sin inspirasjon fra jazz, folk, country og blues.

Dokkhuset lørdag kl. 21.00.

Et rom med Liv

Tirsdag denne uka åpnet den permanente utstillingen «Et rom med Liv» på Nova kinosenter. Skal du på kino i løpet av helga, kan du ta en titt på trofeer, diplomer, lese sitater og se bilder fra Liv Ullmanns lange filmkarriere. Utstillingen rommer blant annet Ullmanns Golden Globe som hun fikk for «Utvandrarna» i 1973.

Utstillingen er tilgjengelig i åpningstiden til Nova kinosenter.

Liv Ullmann var tilstede da utstillingen om utstillingen «Et rom med Liv» åpnet på Nova kinosenter tirsdag. Foto: THERESE ALICE SANNE
Ti unge skuespillertalenter viser den greske klassikeren «Antigone» på Trøndelag Teater. Foto: Kristian Wanvik
Rohey Taalah med band holder konsert på Dokkhuset lørdag. Foto: Rohey
Modern Art Gallery feirer 30 år med utstilling av nærmere 50 kunstnere. En av utstillerne er Jan Berg. Foto: Jan Berg