- Jeg har lagt merke til at det har vært helt stille i Trondheim. Det er ingen som har invitert meg. Da sitter jeg jo igjen med en følelse av at ingen i Trondheim er så glad i meg. Men veldig ofte er det jo sånn at publikum gjerne vil, men at bindeleddet mellom meg og publikum er borte, sier Unni Wilhelmsen.

I mai er hun klar for fire konserter i Trondheim, hvor tre allerede er utsolgt.

- Det er veldig overraskende. Vi sitter her med helt bakoversveis vi. Jeg ble veldig glad for å bli invitert, og det er skikkelig stas at publikum er så klare også, sier hun.

- Endelig kjærester igjen

Det var på tide at Trondheim inviterte henne, mener Wilhelmsen, som ofte spilte i Trondheim da hun var yngre.

- Endelig er Trondheim og jeg kjærester igjen. Jeg spilte mye her da jeg var yngre, på ulike studentsteder, men det ble et stort vakuum da jeg vokste fra studentene og ble litt eldre. Det kan jo hende de studentene som hørte meg da, kommer tilbake for å se meg igjen nå.

Aldri opplevd lignende

Kafé Skuret har hatt stengt i vinter, men åpner sesongen med fire Unni Wilhelmsen-konserter. Daglig leder ved Kafé Skuret, Sveinung Sundli, kan fortelle om uventet stor respons fra publikum, da 220 billetter raskt ble revet bort.

- Jeg må innrømme at jeg var litt skjelven på å i det hele tatt sette opp Unni Wilhelmsen til å åpne konsertsesongen hos oss, fordi hun skulle ha et relativt høyt garantihonorar, men jeg tenkte «ja, ja, vi kjører på». Så sa det pang, og vi solgte ut.

Sundli bestemte seg derfor for å sette opp en ekstrakonsert. Også den solgte ut med en gang. Det førte til to nye ekstrakonserter.

- Jeg har arrangert en del klubbkonserter, men jeg har aldri vært borti maken, sier Sundli om pågangen fra publikum.

Les også: Elevene på den nye trollskolen

Økt interesse etter «Hver gang vi møtes»

Wilhelmsen slo igjennom i 1996 med debutalbumet «To Whom It May Concern», og har vunnet to Spellemannspriser. I år deltok hun i «Hver gang vi møtes» på TV2, og Sundli tror tv-opptredenen er noe av grunnen for den store publikumsoppslutningen.

- At «Hver gang vi møtes» får folk til å minnes en så flott artist, er bare bra. Wilhelmsen er en artist som har levert godt lenge, og er en av de sterkeste damene i norsk musikkhistorie.

Wilhelmsen har i år tjueårsjubileum som artist, og merker at flere enn vanlig er interessert i konsertene hennes.

- Jeg har alltid hatt nok å gjøre, med mellom 60 og 100 solokonserter i året, i tjue år. Men det jeg merker er at steder som ikke har ringt før, kommer på at jeg finnes. Fremdeles ligger det ikke der at det blir mitt aller travleste år på tjue år, men når du er på TV så får du med flere enn de som vanligvis ville dratt på konsertene, sier Wilhelmsen.

Les også: Selvggjort på norsk

Mure vegg hos Wenche Myhre

I «Hver gang vi møtes» var Wilhelmsen å se på skjermen sammen med Wenche Myhre, Admiral P, Henning Kvitnes, Eva Weel Skram, Jørn Hoel og Ravi. Hun kan fortelle at alle er blitt gode venner.

- Vi har alle kontakt oss imellom, enten vi skal gjøre prosjekter sammen eller spise middag sammen. Og i sommer skal jeg forresten mure en sprekk i veggen til Wenche Myhre, forteller hun og ler.

Hør Adresseavisens kommentatorer på podcast

Kafé Skuret åpner konsertsesongen med fire konserter med Unni Wilhelmsen. Foto: Stein Risstad Larssen
Daglig leder ved Kafé Skuret, Sveinung Sundli, har aldri opplevd maken til interesse for en klubbkonsert før. Foto: Rune Petter Ness