- Jeg ble aldri konfrontert med min mangel på talent, og det er noe samfunnet sliter med i dag

Barn har gått til fysisk angrep på Egil Hegerberg og Aslag Guttormsgaard når de har stått på scenen med sitt «Superpopulære Barneshow». I juni skal de oppdra trønderske barn på Juba Juba-festivalen.

Komiker og rockemusiker Egil Hegerberg, er en av artistene som er klare for barnefestivalen «Juba Juba» i juni. 

Saken oppdateres.

- Hvis barn ikke vet at de er dumme, så skjønner de ikke at de må skjerpe seg og bli smartere. Derfor forteller vi dem det.

Komiker og rockemusiker Egil Hegerberg, er en av artistene som er klare for barnefestivalen «Juba Juba» i juni. Sammen med Aslag Guttormsgaard står han på scenen med «Bare Egil og Aslags Superpopulære Barneshow». Showet er en del av det han kaller et dannelsesprosjekt for det norske folk.

- Nei, du har ikke laget en fin tegning

- I vårt samfunn blir barn vernet fra en del sannheter, som de egentlig trenger å bli konfrontert med. Barn får veldig mye ros for ting som egentlig ikke er bra. For eksempel tegninger. Barn går rundt og tror de har laget en fin tegning, og så finner de ut i voksen alder at det ikke var sant. Mor løy. Dermed blir hele verdensbildet ødelagt. Vi tar det ved roten og sier «nei, du har ikke laget en fin tegning. Du må skjerpe deg. Kanskje når du blir voksen så kan du lage noe fint».

- Hvordan reagerer barn på showet?

- Det har hendt at forestillinger har blitt avbrutt fordi barn har kommet opp på scenen og gått til fysisk angrep på oss. Barn synes nok det er litt ubehagelig og provoserende, men på sikt tror jeg barna vokser på det. Men det er ikke bare hakking altså, vi ler sammen også.

Les også: Flæsk & duppe til publikum!

Grunnen til at Egeberg ønsker å konfrontere barn med slike sannheter, er fordi han selv ble vernet fra dem, og det mener han går utover samfunnet i dag.

- Jeg ble aldri konfrontert med min åpenbare mangel på talent, og det er noe hele samfunnet sliter med i dag. Jeg er jo overalt. Jeg er på TV, kommer med en plate og jeg holder barneshow. Det er jo galskap! Jeg aner ikke hva jeg driver med. Når barna får se resultatet av dette, så skjønner de at de må skjerpe seg og skape et samfunn hvor ikke folk som Egil og Aslag står for barneunderholdningen.

- Hva tenker du om at det blir arrangert en festival for barn?

- Jeg er fristet til å si at det er en uting, men egentlig synes jeg det er ganske bra. Men det høres ut som en gøyal ting å si at det er en uting.

Les også: Gjenoppliver to trondheimsband

En liste med ting som blir ødelagt

I tillegg til Hegerbergs show er det også mindre strenge konserter og aktiviteter på programmet til Juba Juba. Blant annet kommer Selda Ekiz, kjent fra Newton og Påskemorgen, for å holde fysikkshow.

- Jeg har fått en veldig fin rekvisittlitste fra Selda, forteller festivalsjef for Juba Juba, Merete Moum Lo.

- Det er en liste med ting som kommer til å bli ødelagt, og en med ting som ikke blir det. Jeg tror det blir et ganske spektakulært show!

Hun kan også avsløre at Klaus Sonstad kommer, og at han tar med seg noen nye låter.

- Klaus fortalte at han hadde noen nye låter på lur, som han ikke har fått spilt inn enda. De tar han med seg til Juba Juba, så det blir jo en litt eksklusiv konsert.

Les også: Kjempebarnefestival

- Et fullverdig kulturtilbud for barn

Dette er andre gang Midt-Norges største barnefestival, Juba Juba, skal fylle Festningsparken med kulturopplevelser for barn. Moum Lo mener det er viktig å tilby barn et fullverdig kulturtilbud.

- Det finnes utrolig mange kulturtilbud for voksne, med festivaler i fleng, men for barn er det ingen tilsvarende festival i nesten hele landet. Kun Miniøya i Oslo.

I fjor hadde festivalen besøk av 3500 hver dag, men Moum Lo forventer flere besøkende i år.

- Vi var litt uheldige med været den ene dagen i fjor, og det var Juba Jubas første år. I år har vi allerede solgt 1500 billetter per dag, så vi har store forhåpninger om at det blir flere besøkende i år.

Du kan finne hele programmet til festivalen her.

Dannelsesprosjekt: Sammen med Aslag Guttormsgaard står komiker og rockemusiker Egil Hegerberg på scenen med «Bare Egil og Aslags Superpopulære Barneshow». Showet er en del av det Hegerberg kaller et dannelsesprosjekt for det norske folk. 

Dannelsesprosjekt: Sammen med Aslag Guttormsgaard står komiker og rockemusiker Egil Hegerberg på scenen med «Bare Egil og Aslags Superpopulære Barneshow». Showet er en del av det Hegerberg kaller et dannelsesprosjekt for det norske folk. 

Festivalsjef: Merete Moum Lo, lover en helg med masse moro.  

Festivalsjef: Merete Moum Lo, lover en helg med masse moro.  

Nye låter: Klaus Sonstad, for mange kjent som Odin Jensenius, tar med seg nye låter til Juba Juba.  

Nye låter: Klaus Sonstad, for mange kjent som Odin Jensenius, tar med seg nye låter til Juba Juba.  

Dette skjer på Juba Juba:

- Bare Egil og Aslags Superpopulære Barneshow

- Fysikkshow med Selda Ekiz

- Klaus Sonstad spiller sanger fra «Indianer Cowboy» og tar med seg noen nye låter

- Rockheim inviterer til Knutsen og Ludvigsen allsangkonsert

- Meg og kameraten min

- Ferske talenter fra UKM Sør-Trøndelag opptrer

- Reggie Got Beats Unit

- Gastronautene

- iSpill med Alpaca ensemble

- «Om bare lyseblå kunne bli superhelt» - en forestilling av Katja Lindeberg

På forsiden nå