Da klokken slo 9 fredag 15. april, og billettsalget til Bruce Springsteen i Granåsen startet, sto over 100 000 enheter registrert i billettkøen.

En enhet vil si for eksempel en pc, en mac, en Ipad, eller en smarttelefon. Enkelte benyttet sannsynligvis flere enheter i forsøket på å nå frem i køen. Likevel er tallet ekstremt høyt.

- Det er betydelig flere enn de som sto i køen da billettene til konserten i Oslo ble solgt ut nå på mandag, forteller konsertarrangør Stein Vanebo i Trondheim Concerts til Adresseavisen.

- Hvorfor tror du det står flere i kø når Springsteen-billettene i Trondheim selges, enn når billettene i Oslo selges?

- Det vet jeg ikke. Men i Oslo hadde de allerede solgt 30 000 billetter til konserten 29. juni. Dette var den andre konserten han spiller i Oslo i sommer. Det sier vel heller noe om populariteten til Bruce Springsteen, sier Vanebo.

- Kunne solgt ut to ganger

Etter at de 35 000 Springsteen-billettene i Granåsen ble lagt ut for salg, tok det bare 21 minutter før de var borte. I Oslo tok det 22 minutter mandag.

Vanebo mener det hadde vært mulig å selge langt flere billetter i Trondheim.

- Jeg tror ganske sikkert vi kunne solgt ut Granåsen to ganger. Så dette er lærdommen til trøndere og folk i Midt-Norge. Slike konserter blir gjerne solgt ut på dagen. Man må være der og samtidig være litt heldig. Det er tilfeldighetenes spill som avgjør om man får billett eller ikke.

- Køen startet før klokken 9

Flere av dem som ikke fikk billett har imidlertid satt spørsmålstegn om det virkelig var så tilfeldig hvem som fikk billett. I debattfeltet i denne saken går det blant annet frem at flere mener billettsalget i realiteten startet før klokken 9.

Dette avviser imidlertid billettselger Ticketmaster. Det gjør også Vanebo.

- Klokken 9 åpnet slusene for køen som vi heller kan kalle en felles startlinje, og da slipper man gjennom i helt tilfeldige puljer. Selv om man logget på halv ni, eller ett sekund på ni, får man samme plass i startlinja. Det eneste som kan ødelegge for deg hvis du kommer gjennom er om du får en dropp i nettet, eller at kredittkortet ikke fungerer, sier Vanebo

Kan bli flere billetter neste gang

Medregnet de to konsertene Bruce Springsteen skal spille i Oslo, har artisten nå solgt 100 000 billetter i Norge.

Vanebo avviser imidlertid at det blir noen ekstrakonsert i Granåsen, eller at det blir lagt ut flere billetter for salg.

- Teoretisk er Granåsen dimensjonert for et større publikum. Vi vil bruke erfaringene fra denne første konserten for å se hvilket nivå vi kan øke til ved en senere anledning. Det har også med logistikk å gjøre. Til nå har 15 000 forhåndsbestilt buss til og fra konserten. Det gjør at vi vet litt mer om hvilken kapasitet vi trenger, sier Vanebo.

Se video: Utsolgt på 21 minutter - måtte hoppe i havet

Vi fulgte billettsalget direkte her.