100 000 sto i kø for å skaffe Bruce Springsteen-billetter i Trondheim

Konsertarrangør Stein Vanebo mener konserten kunne blitt solgt ut minst to ganger.

Bruce Springsteen er utrolig populær og har solgt ut tre konserter i Norge i sommer. Én i Trondheim og to i Oslo.  Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS

Saken oppdateres.

Da klokken slo 9 fredag 15. april, og billettsalget til Bruce Springsteen i Granåsen startet, sto over 100 000 enheter registrert i billettkøen.

En enhet vil si for eksempel en pc, en mac, en Ipad, eller en smarttelefon. Enkelte benyttet sannsynligvis flere enheter i forsøket på å nå frem i køen. Likevel er tallet ekstremt høyt.

LES OGSÅ: Disse låtene vil han spille

- Det er betydelig flere enn de som sto i køen da billettene til konserten i Oslo ble solgt ut nå på mandag, forteller konsertarrangør Stein Vanebo i Trondheim Concerts til Adresseavisen.

- Hvorfor tror du det står flere i kø når Springsteen-billettene i Trondheim selges, enn når billettene i Oslo selges?

- Det vet jeg ikke. Men i Oslo hadde de allerede solgt 30 000 billetter til konserten 29. juni. Dette var den andre konserten han spiller i Oslo i sommer. Det sier vel heller noe om populariteten til Bruce Springsteen, sier Vanebo.

LES OGSÅ: - Det er utrolig bra kondis på den gamle fyren

- Kunne solgt ut to ganger

Etter at de 35 000 Springsteen-billettene i Granåsen ble lagt ut for salg, tok det bare 21 minutter før de var borte. I Oslo tok det 22 minutter mandag.

Vanebo mener det hadde vært mulig å selge langt flere billetter i Trondheim.

- Jeg tror ganske sikkert vi kunne solgt ut Granåsen to ganger. Så dette er lærdommen til trøndere og folk i Midt-Norge. Slike konserter blir gjerne solgt ut på dagen. Man må være der og samtidig være litt heldig. Det er tilfeldighetenes spill som avgjør om man får billett eller ikke.

LES OGSÅ: Springsteen-billetter selges til blodpris på nett

- Køen startet før klokken 9

Flere av dem som ikke fikk billett har imidlertid satt spørsmålstegn om det virkelig var så tilfeldig hvem som fikk billett. I debattfeltet i denne saken går det blant annet frem at flere mener billettsalget i realiteten startet før klokken 9.

Dette avviser imidlertid billettselger Ticketmaster. Det gjør også Vanebo.

- Klokken 9 åpnet slusene for køen som vi heller kan kalle en felles startlinje, og da slipper man gjennom i helt tilfeldige puljer. Selv om man logget på halv ni, eller ett sekund på ni, får man samme plass i startlinja. Det eneste som kan ødelegge for deg hvis du kommer gjennom er om du får en dropp i nettet, eller at kredittkortet ikke fungerer, sier Vanebo

Kan bli flere billetter neste gang

Medregnet de to konsertene Bruce Springsteen skal spille i Oslo, har artisten nå solgt 100 000 billetter i Norge.

Vanebo avviser imidlertid at det blir noen ekstrakonsert i Granåsen, eller at det blir lagt ut flere billetter for salg.

- Teoretisk er Granåsen dimensjonert for et større publikum. Vi vil bruke erfaringene fra denne første konserten for å se hvilket nivå vi kan øke til ved en senere anledning. Det har også med logistikk å gjøre. Til nå har 15 000 forhåndsbestilt buss til og fra konserten. Det gjør at vi vet litt mer om hvilken kapasitet vi trenger, sier Vanebo.

Se video: Utsolgt på 21 minutter - måtte hoppe i havet

Vi fulgte billettsalget direkte her.

På forsiden nå