Stargate-Mikkel:- Det var et sjokk å våkne opp til dette

Stargate-produsenten mener Prince var det aller største multitalentet.

Mikkel S. Eriksen (t.v.) og Tor Erik Hermansen vant Grammy i 2009. - Jeg vet ikke om jeg hadde taklet å ha Prince i Studio. Ærefrykten ville blitt for stor, sier Eriksen. 

Saken oppdateres.

Musikkprodusenten Mikkel Storleer Eriksen fra Trondheim jobber med verdens største artister i Los Angeles. Prince var et av hans aller største forbilder.

LES OGSÅ: Prince er død

- Da jeg begynte med musikk var han en av de aller største heltene. Og det gjelder for de fleste artistene vi jobber med. Alle artistene her snakker nå om hvor lei seg de er og hvor mye de var inspirert av Prince.

- Formet en hel generasjon

Eriksen, som har vunnet to Grammy-priser innen R&B-/soul-sjangeren, er ikke forsiktig i omtalen av Prince.

- Det er nok ingen som har hatt så mye talent som han. Som kan spille alle instrumentene bedre enn alle andre, som lager bedre låter enn de andre og som er så kompromissløs. Prince var utrolig gjennomført og komplett. Han har formet en hel generasjon.

Eriksen er imponert over produktiviteten og nevner When Doves Cry, Purple Rain, Sign O’ The Times og I Will Die For You som personlige høydepunkt.

LES OGSÅ: - Takk for musikken i midt liv

LES OGSÅ: - En innovativ verdensstjerne

- Vet ikke om jeg hadde greid å jobbe med ham

Mikkel Eriksen og Tor Erik Hermansen i Stargate har laget musikk sammen med flere av verdens største artister som for eksempel Whitney Houston, Beyonce og Rihanna. Prince har de aldri hatt i studio.

- Jeg er jo lei meg for det, men på den annen side vet jeg ikke om jeg hadde taklet det. Av ren ærefrykt. Det er lite som vipper meg av pinnen av, men Prince… Du kan ikke si noen ting til Prince, det er slik han sier at det skal være at det skal være.

- Er det mye Prince i det du lager av musikk?

- Absolutt. Både jeg og Tor Erik er store fans av Prince og hans musikk.

Prince ble funnet død i sitt hjem torsdag. 
        
            (Foto: NTB SCANPIX)

Prince ble funnet død i sitt hjem torsdag.  Foto: NTB SCANPIX

På forsiden nå