Ingen ting er større i TV- og strømmebransjen akkurat nå enn sjette sesong av «Game of Thrones». Den første sesongen av serien som utelukkende er basert på materiale som ennå ikke er utgitt i bokform av George R.R. Martin. Og spørsmålene er mange:

- Er virkelig Jon Snow død?

 - Hva kommer til å skje med Daenerys?

- Er virkelig Arya blitt blind?

- Døde Sansa og Theon da de hoppet fra muren?

 - Hvor er Rickon?

 - Hva er det Littlefinger egentlig har planer om?

Disse og minst et dusin andre spørsmål er ubesvart når vi nå går inn i sjette sesong av verdens største og mest populære TV-serie på mandag.

Her er oversikten over de største nyhetene på HBO Nordic og Netflix - både de som nylig er lagt til og de som er rett rundt hjørnet.

Les også: Nå er det stilig med snø

Les også: De beste TV-seriene fra 2015

HBO Nordic

Game of Thrones - sesong 6

Premiere mandag 25. april

Veep - sesong 5

Premiere mandag 25. april

Julia Louis-Dreyfus ( Elaine fra Seinfeldt) er Selina Meyer. Den første kvinnelige presidenten i USA. Tenk «House of Cards», men med humoren fra «Silicon Valley».

Silicon Valley - sesong 3

Premiere mandag 25. april

Apropos «Silicon Valley». Endelig er HBO klar med tredje sesong i denne sit-com-serien om oppstartsfirmaet Pied Piper i Palo Alto i California.

Penny Dreadful - sesong 3

Premiere mandag 2. mai

Eva Green og Timothy Dalton er tilbake med med gothic horror i en serie som bare blir bedre og bedre for hver sesong.

Gomorrah - sesong 2

Premiere onsdag 11. mai

Nådeløs realistisk italiensk serie om mafiaen i Napoli. Dette er så langt unna amerikansk feel-good -underholdning som du kan komme.

Fear the walking dead - sesong 2

Tilgjengelig nå. Ny episode hver mandag.

Forhistorien om begivenhetene som fant sted før «The Walking Dead». Ny episode hver mandag. Hele sesong 1 er tilgjengelig.

12 Monkeys - sesong 2

Ny episode hver tirsdag. Hele sesong 1 er tilgjengelig.

Sci-fi og tidsreise -serie basert på Terry Gilliams film med samme navn.

Banshee - sesong 4

Desverre aller siste sesong. Ny episode hver lørdag. De tre første sesongene er tilgjengelige. Eksplosiv action-serie som overgår selv de største Hollywood-produksjoner.

Netflix

Bloodlines - sesong 2

Premiere 27. mai (hele sesongen legges ut)

Dramaserie av skyhøy kvalitet fra Netflix. Familiefeiden i Rayburn-familien eskalerer til uante høyder når grums fra fortiden flyter til overflaten.

22 Jump Street (film)

Tilgjengelig nå.

Det er sjelden at en oppfølger er bedre enn orignalen, men i dette tilfellet så har vi ikke annet valg enn å hoppe på hype-toget å si oss enige. Jonah Hill og Channum Tatum er perfekte som politiduoen Schmidt og Jenko.

San Andreas (film)

Tilgjengelig nå.

En av fjorårets største blockbustere på amerikanske kinoer. Katastrofefilm med The Rock i hovedrollen.

Parker (film)

Tilgjengelig nå.

Jason Statham spiller Jason Statham i en film som er som skreddersydd for Jason Staham. Og nevnte vi at Jason Staham er med?

Hummingbird (film)

Tilgjengelig nå.

Jason Statham spiller Jason Statham i nok en film som er som skreddersydd for nettopp......Jason Statham.  Ikke bli overrasket om du finner Jason Statham i denne  heller.

The Americans - sesong 3

Tilgjengelig nå

Denne serien om to sovjetiske muldvarper i USA på 1980-tallet gjorde et byks i kvalitet fra sesong 2 til sesong 3. En av de beste ( og mest spennende) seriene om den kalde krigen som noensinne har blitt laget.

Opphan Black - sesong 4

Ny episode hver uke. De tre første sesongen er tilgjengelige.

Che - Del 1 (film)

Tilgjengelig nå.

Den første delen av Steven Soderberghs historie om Che Guevara, en argentinsk marxistisk revolusjonær og geriljaleder. Han deltok i den cubanske revolusjonen, og ble senere minister i den kubanske regjeringa som ble dannet etter revolusjonen.

Irriterende nok så har ikke Netflix rettighetene til del 2 av denne to-delte filmen. Det har derimot Viaplay så har du begge disse strømmetjenestene så kan du se filmen i sin helhet.

Mad Max: Fury Road (film)

Tilgjengelig nå.