- For meg var det slik som Dag Ingebrigtsen sang: «De kaller meg nullet», forteller Einar Dahl.

I 12 år ble han mobbet på skolen. Med daglig fysisk og psykisk plaging kunne det gått skikkelig galt for gutten som slet med dysleksi, men en oppmerksom fotballtrener ble redningen. Nå arrangerer den engasjerte MC-ravnen en konsert mot mobbing, og interessen fra trønderske artister som ønsker å delta, har ikke latt vente på seg.

LES OGSÅ (PLUSS): Trondheimsskolen skal ha opplegg mot vold og seksuelle overgrep

Fra mobbeoffer til MC-ravn

Allerede for et par år siden bestilte Dahl Storesal i Olavshallen. Konferansier Tore Johansen og Magne Almås fra Sie Gubba engasjerte seg tidlig i planleggingen. Sammen har de tre fått med seg artister som Chand Torsvik, Thomas Brøndbo, Therese Ulvan, Kent Aune, Børge Rømma, Becca, Petter Wavold og Sie Gubba.

- Sie Gubba får mange henvendelser og som regel har vi ikke anledning til å være med, men dette var en viktig sak som vi ryddet plass til. Mobbing er noe som angår både ungdom og voksne, sier Almås, som ble grepet av historien Dahl fortalte ham.

Det var enkeltpersoner, en lærer og en fotballtrener, som ble Dahls redning etter år med mobbing. I fotballtreneren fikk Dahl en farsfigur og en støttespiller som er en viktig del av livet hans den dag i dag. At noen viste ham omsorg, har ført til at Dahl ønsker å hjelpe andre. Dahl var med på å danne utepatruljen i 1988 og MC-ravnene i 2007. For noen år siden ble han kåret til årets natteravn av det nasjonale Natteravnrådet.

- Det er herlig og inspirerende å møte ungdom når vi er ute og kjører. Vi møter mange som forteller om kjærlighetssorg, sorg og mobbing. Inntektene fra konserten skal gå til MOT og MC-ravnene slik at de kan fortsette sitt arbeid, sier Dahl.

Stein Bratseth, regionleder i MOT, håper konserten vil minne publikum om hvor viktig det er å være oppmerksomme på menneskene man har rundt seg.

- Vi hører mange historier om den ene personen som bryr seg. At en lærer, trener, et familiemedlem eller en venn griper inn, kan redde unge fra rus eller andre problemer senere i livet, sier Bratseth.

- Viser samhold

Therese Ulvan var ikke i tvil om å stille opp da hun ble kontaktet av Dahl for et par år siden.

- Jeg kommer fra ei lita bygd på Hitra og kjenner godt til bygdedyret. Det var ikke bare gøy å være musiker. Heldigvis har det skjedd noe siden den gang, mye takket være MOT og UKM (Ung Kultur Møtes). I dag er det lov å skille seg ut, sier Ulvan.

Chand Torsvik har spilte på flere MOT-arrangementet opp gjennom årene og ble i 2009 presentert som ny MOT-ambassadør. Han synes det er flott å se at artister går sammen om en støttekonsert.

- Konserten viser samhold. Til vanlig er vi travelt opptatt med egne karrierer, men dette er noe vi tar vil ta oss tid til, sier Torsvik.

Nye samarbeid

At artister og forbilder viser tydelig standpunkt mot mobbing, håper Torsvik kan bidra i kampen mot mobbing.

- Jeg har skrevet sanger om mobbing i mange år og har selv kjent på det å være annerledes, sier Torsvik.

- Hva? Er du annerledes? bryter Børge Rømma inn.

- Jeg er jo fra Namsos vet du, svarer Torsvik og ler.

- Ja, jeg hørte at det var ett eller annet, gliser Rømma.

LES OGSÅ (PLUSS): Musikk ble redningen for Chand og Lisa

Stemningen mellom artistene er god, så god at publikum vil få se og høre nye sammensetninger og samarbeid under konserten fredag.

- Blant annet avslutter vi konserten med et fellesnummer. Det er ei låt jeg har skrevet, men hvilken det blir er hemmelig, sier Petter Wavold.

MOT-konsert til inntekt for MOT og MC-ravnene i Olavshallen fredag kl. 18.00.

For flere år siden booket Einar Dahl Olavshallen for å arrangere konsert mot mobbing. Fredag er endelig kvelden kommet. Foto: jens petter søraa