Stor begeistring etter Berlin-konserten på Røros

Alle var over seg av begeistring etter Berlinfilharmoniens konsert i Røros kirke. – Den beste europakonserten på mange år, mener de som har fulgt orkestret på nært hold.

Suksess: Berlinfilharmonien, dirigent Simon Rattle og solist Vilde Frang begeistret en fullsatt Røros kirke og millioner av TV-seere søndag formiddag.  Foto: BERLINER PHILHARMONIKER

Saken oppdateres.

Alt gikk etter planen i Bergstadens Ziir søndag formiddag. Solist Vilde Frang, dirigent Sir Simon Rattle og musikerne i Berlinfilharmonien var i toppslag og gjennomførte en to timer lang konsert som ble belønnet med stående applaus.

Begivenheten ble direktesendt på TV i Norge, Tyskland og flere andre land, og tyske TV-folk er sikre på at folk i mange land ble begeistret over det de så. Adresseavisen snakket med TV-folk som har dekket seks slike europakonserter med orkestret. De sier at konserten på Røros var den beste av dem alle, på grunn av musikernes inspirerte innsats, den gode akustikken og stemningen i kirkerommet.

Arrangørene var også strålende fornøyd, og det samme var Ap-politikerne Trond Giske og Tore O. Sandvik, som ladet opp til feiringen av arbeidernes dag med kirkekonsert.

- Helt fantastisk. Fiolinkonserten med norske Vilde Frang var høydepunktet for meg. Når vi kombinerer det beste av det Norge og Tyskland har å by på, blir resultatet veldig godt, sa Giske, som holder 1. mai-talen på Røros, mens Tore O. Sandvik har det samme oppdraget i Ålen. For Sandvik har det vært en historisk uke, med både trøndersk samling og konsert med Berlinerfilharmonien i løpet av få dager.

På forsiden nå