Battlet seg til seier

Dansens dager ble feiret med et mangfold av dansestiler på Ringve.

Trondheim lindy og Midtnorsk Urban Dans vant med sin battle hvor de danset til den andre gruppas type musikk. 

Saken oppdateres.

Hip hop, swing, sportsdans, afrikansk dans, lindy hopp, magedans. Det var ingen tvil om at de som besøkte Ringve Musikkmuseum på lørdag, kunne plukke opp noen nye dansetrinn.

15 av Trondheims danseklubber stilte da Dansens dager skulle feires med en dansekonkurranse. Premien på 5000 kroner kan vinneren bruke til rekruttering, danseopplæring og dansearrangementer.

- Det ble et forrykende show fra start til slutt, sier Tone Erlien, prosjektleder for «Museene danser». Hun var svært fornøyd med at rundt 350 besøkende var innom for å se dans og kanskje ta noe trinn selv.

«Dans er mer enn scenekunst; dans er mer enn konkurranse; dans er mer enn noe man gjør med litt innabords», skriver Tone Erlien i sin kronikk i forbindelse med Dansens dager. Les den her. (PLUSS)

Museene danser

Dansens dager markeres i over 60 land for å synliggjøre dans som møtepunkt på tvers av forskjellige kulturer, religion og etnisitet. På Ringve ble dagen markert i forbindelse med utstillingen «Dans i Norge», den første av tre utstillinger prosjektet «Museene danser - tre interaktive fortellinger om dans» skal vise i løpet av det neste året.

LES OGSÅ (PLUSS): Elevene hyller danselæreren Turid Arntsen

Dansekonkurransen startet allerede klokka 12.00. I løpet av dagen tok de ulike dansegruppene scenen tur etter tur for å vise hva de er gode for. Publikum fikk se alle mulige dansestiler, og til slutt var det Trondheim lindy og Midtnorsk Urban Dans som gikk av med seieren for sin battle.

- Jeg tror deltakerne synes det er artig å vise hva de driver med, se hverandre danse og prate med dansere fra andre klubber, sier Erlien.

- Viktig møteplass

Erlien mener det er viktig å markere Dansens dager for å synliggjøre det mangfoldet av dans som finnes i byen. Det var ikke bare et bredt spekter av sjangre, men også i alder. Trondheim danseklubb stilte med noen av sine yngste medlemmer på tre år, mens Gammeldansens venner stilte med godt voksne dansere.

LES OGSÅ (PLUSS): Til Trøndertun for å finne talentene

- Jeg tror folk har fått øynene åpne for at dans er en positiv aktivitet. Å legge til rette for slike møteplasser er veldig bra for dansemiljøet i Trondheim, sier Erlien.

Trondheim danseklubb stilte med barnedans og freestyle disco/jazz i dansekonkurransen og endte på en tredjeplass. 

Trondheim danseklubb stilte med barnedans og freestyle disco/jazz i dansekonkurransen og endte på en tredjeplass. 

På forsiden nå