- Neste år får vi forestillingen i Store sal hvor jeg mener den hører hjemme, sier direktør Bjørgvin Thorsteinsson i Olavshallen.

I fjor ble Trondheim Kammermusikkfestival åpnet med en forestilling av det populære prosjektet Fargespill Trondheim i Lille sal i Olavshallen.

Nå har Olavshallen inngått en samarbeidsavtale med Trondheim Kammermusikkfestival, som er en av Fargespill Trondheims eiere. Ett av målene med avtalen er å løfte fram Fargespill ytterligere.

- Et inspirerende prosjekt

- Fargespill er et flerkulturelt prosjekt som går over lengre tid. Det inspirerer ikke bare dem som er med, men også dem rundt og ikke minst publikum. Prosjektet slår mange fluer i en smekk, og det er helt naturlig for Olavshallen å gå inn som støttespiller, sier Thorsteinsson.

Foreløpig gjelder kontrakten for de to neste årene. Thorsteinsson mener avtalen og samarbeidet med Kammermusikkfestivalen og Fargespill Trondheim vil bidra til å styrke Olavshallen som Trondheims kulturelle storstue.

- Olavshallen vil gjøre flere samarbeid av denne typen med ulike aktører i Trondheim og Trøndelag framover. Jeg føler det er i tråd med det vi ønsker å stå for, sier Thorsteinsson.

LES OGSÅ (PLUSS): Brobygger med fornyet aktualitet

Vil nå flere

Line Henriksen, prosjektleder for Fargespill Trondheim, gleder seg over samarbeidsavtalen.

- Dette har fryktelig mye å si for Fargespill. Det er en stor motivasjon for både ungdommene, pedagogene og hele apparatet rundt, at vi «rykker opp» til Store sal i 2017. Vi velger også å tolke det som en anerkjennelse av kunstnerisk kvalitet, og at Fargespill har noe å bidra med inn i dagens samfunn, sier Henriksen.

Fargespill er et integreringsprosjekt, men først og fremst et kunstnerisk prosjekt med høye ambisjoner. Derfor betyr det mye at prosjektet flyttes til en støre arena, mener Henriksen.

- Det er stor stas. Fargespill har vært med Trondheim Symfoniorkester i Olavshallen tidligere, senest på nyttårskonserten i år, så ungdommene vet hva de går til. Dette er et viktig prosjekt med dyktige barn og ungdom som nå kan nå ut til et enda større publikum. Det er viktig at hele byens befolkning får se og oppleve Fargespill, det må oppleves for å kunne forstå hvor viktig det er, sier Henriksen.

80 nye elever

Prosjektet «Fargespill» ble startet i Bergen i 2004, og er et flerkulturelt kunstnerisk prosjekt med basis i musikk, dans, barnelek og regler som barna og ungdommene selv har med fra sine hjemland. Dette gjelder også de norske deltagerne. Fargespill Trondheim, som også har sirkus som viktig element i sine forestillinger, hadde sine første forestillinger under Trondheim Kammermusikkfestival i 2012.

I år ble Fargespill et helårstilbud for alle mottaksskolene i Trondheim. Prosjektet har fått rundt 80 nye elever fra Bispehaugen, Kattem og Saupstad. Huseby skole skal også inn i prosjektet, mens Ila og Rosenborg skole har vært med siden starten i 2012.  Undervisningen skjer i regi av Trondheim kommunale kulturskole, og prosjektets forestillinger arrangeres i samarbeid med Trondheim Kammermusikkfestival.

LES OGSÅ (PLUSS): Fargespill blir et permanent tilbud

I dag har Fargespill Tronheim nærmere 150 elever. Hvor mange av barna og ungdommene som vil delta i årets forestilling i Lille sal, er ennå ikke bestemt, men forberedelsene til årets Kammermusikkfestival er allerede godt i gang.

Direktør Bjørgvin Thorsteinsson i Olavshallen, prosjektleder Line Henriksen i Fargespill og daglig leder Vegar Snøfugl i Trondheim kammermusikkfestival tar Fargespill til Olavshallens hovedsal. Foto: Ole-Einar Andersen / Trondheim Kammermusikkfestival
Fargespill er et kunstnerisk prosjekt med basis i folkemusikk, dans, sirkus og barnelek. Foto: Kim Nygård
I januar deltok Fargespill på Nyttårskonserten i Olavshallen. Foto: Mari Vold