Det er kun lov til å vifte med flaggene til de 42 deltakerlandene, land som er fullverdige medlemmer av FN, EU-flagget og regnbueflagget når Norges representant, samiske Agnete Johnsen, står på scenen under Melodi Grand Prix i Stockholm senere i mai.

– Det samiske flagget inngår ikke i noen av de kategoriene, og det er Norge Agnete representerer, sier Paul Jordan, kommunikasjonssjef i Eurovision Song Contest, til det svenske nyhetsbyrået TT.

Jordan sier det ikke handler om hvorvidt det er noe politisk ved det samiske flagget, men om å følge konkurransens regler. På spørsmål om det finnes en mulighet for at reglene blir endret, svarer han at det i så fall er opp til ledelsen i Eurovision Song Contest.

Sametingsrådene Henrik Olsen og Silje Karine Muotka forteller til NRK at de på tross av forbudet vil ta med seg samiske flagg til Stockholm neste uke.

– Jada. Vi vil selvsagt prøve å ta med flagget inn og på den måten markere samisk tilstedeværelse når vi har en så fremtredende samisk artist på scenen, sier Olsen