Jazzfest må flytte tre konserter på grunn av streik

Hotellstreiken fører til at tre av de største konsertene under Trondheim Jazzfestival blir flyttet til andre lokaler.

Blir flyttet: Hotellstreiken fører til at konserten med Jarle Bernhoft blir flyttet fra Clarion-hotellet på Brattøra til Olavshallens store sal. 

Saken oppdateres.

Onsdag kveld skullle den amerikanske vokalgruppa Take 6 opptrådt i kongressalen på Clarion-hotellet på Brattøra. Men hotellet er delvis stengt på grunn av streiken, og konserten blir flyttet til Vår Frue kirke. Tidspunktet blir det samme; klokken 21.00.

Dee Dee Bridgwater sørget for en vellykket åpning av Jazzfest tirsdag kveld.

Torsdagens konsert med Mambo Companeros og Trondheimsolistene blir også flyttet fra Clarion. De framfører i stedet sitt nye, latininspirerte repertoar i Olavshallens lille sal.

Jarle Bernhoft til Olavshallen

Jarle Bernhoft, som skulle opptrådt på Brattøra lørdag, blir etter all sannsynlighet flyttet til Olavshallens store sal.

- Dette medfører mye ekstraarbeid som vi gjerne skulle sluppet, siden vi har nok å holde på med fra før. Det tar tid å finne nye lokaler, ordne med tekniske løsninger og informere musikere og publikum, sier Ernst Wiggo Sandbakk, festivalsjef i Trondheim Jazzfestival.

Take 6 har fått ti Grammy-priser og har sunget med en rekke av pop-ens største stjerner.

Har funnet gode, nye scener

Han tror ikke streiken og flyttingen av konserter får store økonomiske konsekvenser for festivalen.

- Vi regner ikke med å miste særlig mange publikummere, siden vi har funnet nye scener som passer godt. For publikum blir nok de nye løsningene minst like gode, sier han.

Sandbakk forteller at billettsalget ellers går bra. Det har ikke vært store problemer med å innkvartere de mange tilreisende musikerne, og alle de andre konsertene går etter planen.

På forsiden nå