Søndag er dette markedet tilbake – større enn noen gang

Bryggerekka Bruktmarked starter en måned tidligere i år.

Bryggerekka Bruktmarked i Kongens gate allmenning ble arrangert for første gang i fjor. I år er tilbudet utvidet og selve markedet starter en måned tidligere.  Foto: OLE MARTIN WOLD

Saken oppdateres.

Førstkommende søndag går årets første utgave av Bryggerekka Bruktmarked av stabelen.

- Vi har utvidet til 36 plasser i år, og så starter vi en måned tidligere. Tilbudet var veldig populært i fjor, og det var fullt på absolutt alle søndagene, sier prosjektkoordinator Susann Andreassen.

Kupp og gamle skatter

Bruktmarkedet ligger idyllisk til i Kongens gate allmenning i Trondheim sentrum, mellom bryggehusene ved Kjøpmannsgata og Nidelva.

LES OGSÅ: Nå skal Trondheim få noe som både Barcelona og Paris har

Andreassen tror det også i år blir mulig å finne gamle skatter og gjøre flere kupp.

- Konseptet var helt nytt i fjor, og det var tydelig at det var etterlengtet. Det ble fullbooket ganske kjapt, og det var godt besøkt, sier hun.

LES OGSÅ: Tusenvis av trøndere besøkte bruktmarkedet i Midtbyen

Fredag kveld var allerede 25 av de 36 plassene solgt unna. Noen har allerede booket seg inn gjennom hele sommeren.

Utvider mattilbudet

- Det er ingen søndager som er fullbooket, men det tikker jevnt og trutt inn påmeldinger. Det er artig å se at folk har ryddet i bodene sine og har lyst til å være med på dette, sier prosjektkoordinatoren.

For å booke seg inn på markedet går man inn på midtbyens hjemmesider. Der kan man velge akkurat hvor på markedet man vil stå, forklarer Andreassen.

KOMMENTAR: Det hjelper ikke å drømme om mathall og kule kafeer så lenge vi handler på Rema og bruker kveldene foran TV-en. (PLUSS)

Fire av de nye plassene er reservert til mat. I fjor bød markedet både på nudler og vårruller, men det mest populære tilbudet var vafler og kaffe.

- Det vil bli det samme tilbudet i år, med kaker og kanelboller. Jeg vet at Simens Isbar i Ravnkloa kommer. Noen av dem som har booket seg inn for å selge mat er ungdom som vil tjene penger til fotballagene sine.

Nesten alt kan selges

Såfremt det ikke er tjuvgods eller ulovlige varer, er det knapt noe man ikke kan selge på markedet, sier prosjektkoordinatoren.

- Det kan være ting man har laget selv, enten man har strikket, snekret noe eller er kunstner. Gjenstandene kan være hjemmelaget eller brukt, sier Andreassen.

- Det er veldig artig å se at det er liv og røre i byen på søndagene, og at folk trekkes ned mot de gamle, fine bryggerekkene.

Markedet har åpent hver søndag fra klokka 10.00 til 16.00 fra 8. mai til og med 25. september.

Såfremt det ikke er tjuvgods eller ulovlige varer, er det knapt noe man ikke kan selge på markedet. 
        
            (Foto: OLE MARTIN WOLD)

Såfremt det ikke er tjuvgods eller ulovlige varer, er det knapt noe man ikke kan selge på markedet.  Foto: OLE MARTIN WOLD

Også i år blir mulig å finne gamle skatter og gjøre flere kupp på markedet, sier prosjektkoordinator Susann Andreassen. 

Også i år blir mulig å finne gamle skatter og gjøre flere kupp på markedet, sier prosjektkoordinator Susann Andreassen. 

På forsiden nå