- Jeg blir forbannet og skuffet over folk

Kjøpere overbyr hverandre for å få tak i Bruce Springsteen-billetter på nettstedet Finn.no. At folk selger billetter med overskudd, provoserer Springsteen-fan.

Bruce Springsteen står på scenen i Granåsen 26. juli. Etterspørselen etter billetter er stor, og på nettsider som finn.no er det budkrig på billetter som er til salgs. 

Saken oppdateres.

- Det er deprimerende å se, sier Bruce Springsteen-fan og Aftenposten-journalist Hans O. Torgersen.

På vegne av venner har Torgersen prøvd å kjøpe Springsteen-billetter på privatmarkedet, men opplever at billettene selges til blodpris. Ifølge Torgersen er det særlig rift om billetter til konserten i Granåsen i Trondheim og til de beste ståplassene på Ullevaal stadion i Oslo.

Nærmere overnatting til Bruce-konserten kommer du ikke

35 000 billetter til Bruce Springsteen i Granåsen ble utsolgt på 21 minutter

- Det provoserer meg. Jeg blir forbannet og skuffet over folk. Jeg unner alle å få se Bruce Springsteen, men det er mange som ikke får anledning fordi de ikke har råd når billettene går for det firedoble, sier Torgersen.

Overbyr hverandre

Etter å ha tatt kontakt med selgere for å kjøpe billetter, har Torgersen fått beskjed om at budet akkurat nå ligger på et viss beløp. Han har også opplevd å være den første som kommer i kontakt med en selger og har fått lovnad om å kjøpe billettene.

- Men så opplever du at du ikke lenger får tak i selgeren, da har nok noen kommet og bydd over deg, sier Torgersen.

100 000 sto i kø for å skaffe Bruce Springsteen-billetter i Trondheim

Torgersen forteller at det blant mange Springsteen-fans er kutyme å ikke ta mer for billetter enn det man selv har betalt. Etter å ha fulgt det private markedet med billettsalg på nett, mener han det er mange som utnytter situasjonen.

- På Springsteen-konsertene kunne man kjøpe maks seks billetter hver. Når jeg ser at noen selger seks billetter, tenker jeg at selgeren kanskje aldri hadde tenkt seg på konserten, men kjøpte maks antall billetter for å tjene mest mulig, sier Torgersen.

Ulovlig svartebørshandel

Svartebørsloven fra 2007 forbyr videresalg av billetter til en høyere pris enn den som er satt av arrangøren, eller det billetten første gang ble solgt for.

Da Adresseavisen i april skrev at Springsteen-billetter gikk til over 7000 kroner på nettstedet Viagogo, frarådet både Forbrukerombudet, Forbrukerrådet og konsertarrangør om å kjøpe billetter på svartebørs. Torgersen er redd det må mer til for å få slutt på svartebørshandelen.

- Jeg skulle ønske politiet kunne statuere et eksempel eller to, men ser man på deres nødvendige prioriteringer er det nok ikke noe håp om det, sier Torgersen.

Adresseavisen fulgte billettsalget direkte

Ikke dårlig samvittighet

En av selgerne Torgersen var i kontakt med, skriver i en melding til Adresseavisen at høyeste bud på to billetter var 4000 kroner. Han har ingen spesielle tanker om å selge for en høyere pris, heller ikke at det er ulovlig.

- Jeg tror og håper politiet har andre saker å bruke ressursene sine på enn videresalg av billetter. Jeg hadde heller ikke fått dårlig samvittighet om jeg hadde solgt de til 4000 eller mer, noe jeg sannsynligvis hadde fått om annonsen lå ut lengre enn et lite døgn, skriver mannen som ønsker å være anonym.

Selv endte han opp med å gi bort billettene til sin bestefar som er stor Springsteen-fan.

Det er ikke nødvendigvis først til mølla-prinsippet som gjelder dersom du vil kjøpe Springsteen-billetter på nett. 

Det er ikke nødvendigvis først til mølla-prinsippet som gjelder dersom du vil kjøpe Springsteen-billetter på nett. 

Flere selgere Torgersen kontaktet hadde fått bud godt over ordinærpris på billetter til konserten i Trondheim. 

Flere selgere Torgersen kontaktet hadde fått bud godt over ordinærpris på billetter til konserten i Trondheim. 

En selger ber Torgersen komme med et bud på Granåsen-billetter. 

En selger ber Torgersen komme med et bud på Granåsen-billetter. 

Hans O.Torgersen 
        
            (Foto: Ørn Borgen/Aftenposten
)

Hans O.Torgersen  Foto: Ørn Borgen/Aftenposten

På forsiden nå