I Cannes:

George Clooney i Cannes: - Det blir ingen president Trump!

George Clooney og Julia Roberts med ny thriller som angriper finansnæringen.

Mot Trump: Julia Roberts og George Clooney presenterte "Money Monster" i Cannes torsdag. De har ikke mye tro på at den neste amerikanske presidenten heter Trump. 

Saken oppdateres.

Stjernesus på rød løper i Cannes torsdag, med George Clooney og Julia Roberts i en halvbra, men underholdende finansthriller i regi av Jodie Foster. Sjelden har så store deler av pressekorpset på en pressekonferanse i Cannes stormet mot podiet med molbilkamraene blinkende som ungjenter på One Direction-konsert. Men det skjede altså da George Clooney & co. entret salen for å snakke om «Money Monster».

Clooney som glatt tv-økonom

I filmen spiller George Clooney en økonomireporter på tv som har et show hvor han anbefaler aksjer for å gjøre folk rike. Julia Roberts er hans produsent. Under sendingen som filmen utspiller seg i, lurer en ung mann med pistol og bombevest seg inn i sendingen. Han truer med å sprenge showet om han ikke får stilt Clooney til veggs på direkte tv. Det viser seg at den unge mannen, spilt av britiske Jack O'Connell har tapt alle sparepengene sine på å følge Clooneys «sikre» råd.

Clooney for president

Filmen er mer interessant og underholdende enn helt god, et ganske skarpt angrep på finansnæring, media og aksjespekulasjon til å være en amerikansk studiofilm. På pressekonferansen ble stemningen høyest til spørsmål om amerikanske presidenter. Først stilte en iransk journalist et rosende «spørsmål» til George Clooney og sa at han trodde han kunne bli president i USA snart. – Det ser kanskje sånn ut fra Iran, repliserte Clooney, til massiv latter fra salen.

Tror ikke det blir Trump

En amerikansk journalist spurte om skildringen av økonomi og spekulasjon i penger som underholdning på tv var et forvarsel om noe det kan bli mer av med Donald Trump som president. Da grep Clooney mikrofonen og sa alvorlig: – Det blir ikke en president Donald Trump!, til applaus fra pressekorpset(!). - Frykt er ikke det som driver vårt land. Redsel for muslimer, immigranter eller kvinner driver ikke USA. Jeg tror at Trump er resultat at mange av nyhetsprogram ikke fulgte opp finanskrisen. 24 timer nyheter betyr ikke mer nyheter, men mer av det samme. Filmen tematiserer vår katastrofale måte å informere på. Det trengs mer nyheter som forteller sannhet og fakta, sa Clooney.

Julia Roberts som regissør?

Jodie Foster er tilbake til Cannes, 40 år etter at livet hennes ble forandret ved hennes første besøk på festivalen. Hun spilte i «Taxi Driver» som 12-åring, og filmen fikk Gullpalmen og banet vei for en karriere foran og bak kamera. – Det er en ære å være på festivalen med en film, sammen med regissører jeg beundrer som Pedro Almodóvar og Jim Jarmusch, sa hun. Julia Roberts ble spurt om hun kunne tenke seg en karriere også som regissør. – Si ja, sa Jodie Foster. – Nei, sa Julia Roberts. Det er en komplement å bli spurt. Men jeg kjenner mine intellektuelle og tålmodighetsbegrensninger. Jeg kan ikke ha mer enn fire mennesker i timen som stiller meg spørsmål, sa hun. «Money Monster» får etter planen premiere på norsk kino 3. juni.

Vulgær tv-økonom: George Clooney spiller en glorete tv-økonom som blir gissel på direkte tv i sitt eget show i «Money Monster» 

Vulgær tv-økonom: George Clooney spiller en glorete tv-økonom som blir gissel på direkte tv i sitt eget show i «Money Monster» 

På forsiden nå