Facebook-siden til den kjente artisten fra Tromsø gir 35-åringen sin støtte til Norges deltager til Eurovision, Agnete Johnsen.

Johnsen har slitt med sin mentale helse og har vært åpen om det. Det at hun har trukket seg tilbake fra medias søkelys i forkant av Eurovisjons-finalen med dette som begrunnelse har ført til mye oppmerksomhet.

Marlin skriver at det «sitter en jente i Stockholm som jeg føler så med akkurat nå. Flinke, modige Agnete! Det hun gjør er så bra, og så riktig. Hun stenger all støyen ute, som best hun kan. Hun tar hensyn til seg selv, og sparer på kreftene sine.»

Johnsen skal torsdag kveld synge semifinale hvor hun skal prøve å kvalifisere seg til Eurovision-finalen.ag

– Mange får psykiske plager i løpet av livet

Artisten som slo gjennom med hiten «Unforgivable sinner» har selv vært åpen om sin fortid hvor også hun har slitt psykisk.

I innlegget på Facebook skriver hun at det alltid vil være folk som ikke forstår.

«Folk som kritiserer og kommer med sine ”velmente” råd om å holde seg unna musikken og rampelyset. Men man trenger ikke stoppe å følge drømmene sine på grunn av at hodet ikke alltid henger med. (...). Opp mot halvparten av Norges befolkning vil få en psykisk plage i løpet av livet. Det er mange.»

– Spiller ingen rolle om Agnete vinner

Lene Marlin kommer med oppfordring til Agnete Johnsen om å vise tvilerne.

«Vis dem styrken i deg, og stemmen din! Det gjelder ikke bare Agnete, men også dere andre sårbare, sterke mennesker!»

Hun viser til at i hennes øyne spiller det ingen rolle om Agnete vinner eller ei.

«Allerede er hun en nydelig representant for Norge, og den tiden vi lever i. (...) Vi kan ikke ”time” de kjipe øyeblikkene sånn at de kommer når det passer oss. Og andre. De følger ikke sendeskjemaet til TV-kanalene eller en deadline til en avis. De kommer litt fra siden. Av og til snikende, av og til som et hardt slag i ansiktet.

Viral suksess

Lene Marlin ønsker Agnete lykke til, og at hun har gjort alt riktig uansett om hun går av med seieren eller ikke. Og Tromsø-artisten avslutter teksten sin med: «Jeg har troen på deg! Som artist og menneske! Du er den du er! Og du er jævlig god!!!»

En drøy time etter at innlegget var publisert har over 4000 personer likt innlegget, og delt over 300 ganger.

Aftenposten har vært i kontakt med Lene Marlin, men hun skriver i en epost til Aftenposten at hun føler innlegget er dekkende nok, og har ikke tenkt å kommentere noe utover det hun skriver på Facebook.