I Barcelona spilte han i 3 timer og 32 minutter Foto: Manu Fernandez / AP

26. juli står Bruce Springsteen & The E. Street Band på Granåsen i Trondheim. Det blir den amerikanske gjengens aller første konsert i Trøndelag, som et ledd i hans pågående «The River Tour». Turnéen som feirer at det i fjor høst var 35 år siden hans store gjennombruddsklassiker «The River» kom ut, og hvor det er denne plata som står i fokus på konserten.

Skjønt, det er uklart hvor sterkt Springsteen faktisk vil fokusere på «The River» når han kommer til Trondheim. Etter 35 konserter i USA denne vinteren, hvor han har åpnet seansene med å spille «The River» i sin helhet og de 20 låtene i samme rekkefølge som på plata, kan mye tyde på at Springsteen og hans musikere har gått litt lei det strenge regimet.

TEMA: Alt om Bruce Springsteen

Plukker i katalogen

Eller for å si det med en av The River-låtene: litt lei av «The ties that bind». På den siste New York-konserten før turen over til Europa kunngjorde han derfor at det var den siste kvelden han skulle følge River-konseptet så nøye. Heretter ville han løsrive seg litt fra «The River» og tillate seg å blande materialet mer.

Og nettopp det gjorde han på Europa-premieren i Barcelona seint lørdag kveld. Kanskje til en viss skuffelse for de som hadde gledet seg til «The River» fra a til å. Kanskje til litt glede for de som heller vil se Bruce Springsteen plukke litt her og der fra sin gedigne katalog.

Se video: Utsolgt på 21 minutter - måtte hoppe i havet

Men selv om han ikke fulgte «The River» slavisk, sto tross alt 12 av de 20 River-låtene på repertoaret i Barcelona. Og selvsagt var favoritter som «Two Hearts», «Hungry Heart», «The River» og «Drive All Night» representert. Spilt i samme rekkefølge som på plata, men splittet av noen andre låter som ble plassert innimellom.

Det kan virke som noe av hensikten med det grepet Springsteen nå har gjort, er å skape et litt tydeligere skille mellom partytime-låtene og de sangene som innbyr mer til ettertanke og refleksjoner.

Fortsatt maratonkonserter

Det Bruce Springsteen & The E. Street Band ikke har endret på under ferden fra USA til Europa er lengden på konserten. Springsteen har alltid vært kjent for å holde maratonforestillinger, og på denne turnéen har de klokket inn på rundt 3 ½ time. I Barcelona kom han i mål på 3 timer og 32 minutter, og gjorde det i jubelform med knallsterke versjoner i de to ekstraavdelingene av blant andre «Born To Run», «Bobby Jean» og ikke minst Prince-hyllesten «Purple Rain».

Etter Barcelona skal Springsteen spille ytterligere to konserter i Spania, før han begynner ferden nordover. Til Skandinavia kommer han i første omgang 22. juni, med fire konserter i henholdsvis København, Göteborg (2) og Oslo, før han en måned seinere vender tilbake for fire nye konserter i de tre nordiske landene. Og det er da, 26. juli, at The Boss endelig gjør trønder av seg!

Springsteen har skapt et litt tydeligere skille mellom partytime-låtene og de sangene som innbyr mer til ettertanke og refleksjoner Foto: Manu Fernandez / AP