Springsteen i kalasform da han åpnet Europa-turneen

Hola Barcelona! Ropte Bruce Springsteen til 65.000 jublende fans før han dro i gang med «Badlands» og «No Surrender» på Camp Nou i Barcelona seint lørdag kveld. Om drøye to måneder er det trøndere som kan la jubelen slippe løs.

Selv om han ikke fulgte «The River» slavisk, sto tross alt 12 av de 20 River-låtene på repertoaret i Barcelona 

Saken oppdateres.

26. juli står Bruce Springsteen & The E. Street Band på Granåsen i Trondheim. Det blir den amerikanske gjengens aller første konsert i Trøndelag, som et ledd i hans pågående «The River Tour». Turnéen som feirer at det i fjor høst var 35 år siden hans store gjennombruddsklassiker «The River» kom ut, og hvor det er denne plata som står i fokus på konserten.

LES OGSÅ: 100 000 i kø for billetter

Skjønt, det er uklart hvor sterkt Springsteen faktisk vil fokusere på «The River» når han kommer til Trondheim. Etter 35 konserter i USA denne vinteren, hvor han har åpnet seansene med å spille «The River» i sin helhet og de 20 låtene i samme rekkefølge som på plata, kan mye tyde på at Springsteen og hans musikere har gått litt lei det strenge regimet.

TEMA: Alt om Bruce Springsteen

Plukker i katalogen

Eller for å si det med en av The River-låtene: litt lei av «The ties that bind». På den siste New York-konserten før turen over til Europa kunngjorde han derfor at det var den siste kvelden han skulle følge River-konseptet så nøye. Heretter ville han løsrive seg litt fra «The River» og tillate seg å blande materialet mer.

Og nettopp det gjorde han på Europa-premieren i Barcelona seint lørdag kveld. Kanskje til en viss skuffelse for de som hadde gledet seg til «The River» fra a til å. Kanskje til litt glede for de som heller vil se Bruce Springsteen plukke litt her og der fra sin gedigne katalog.

Se video: Utsolgt på 21 minutter - måtte hoppe i havet

Men selv om han ikke fulgte «The River» slavisk, sto tross alt 12 av de 20 River-låtene på repertoaret i Barcelona. Og selvsagt var favoritter som «Two Hearts», «Hungry Heart», «The River» og «Drive All Night» representert. Spilt i samme rekkefølge som på plata, men splittet av noen andre låter som ble plassert innimellom.

Det kan virke som noe av hensikten med det grepet Springsteen nå har gjort, er å skape et litt tydeligere skille mellom partytime-låtene og de sangene som innbyr mer til ettertanke og refleksjoner.

LES OGSÅ: 21 minutter som endrer kulturbyen

Fortsatt maratonkonserter

Det Bruce Springsteen & The E. Street Band ikke har endret på under ferden fra USA til Europa er lengden på konserten. Springsteen har alltid vært kjent for å holde maratonforestillinger, og på denne turnéen har de klokket inn på rundt 3 ½ time. I Barcelona kom han i mål på 3 timer og 32 minutter, og gjorde det i jubelform med knallsterke versjoner i de to ekstraavdelingene av blant andre «Born To Run», «Bobby Jean» og ikke minst Prince-hyllesten «Purple Rain».

Etter Barcelona skal Springsteen spille ytterligere to konserter i Spania, før han begynner ferden nordover. Til Skandinavia kommer han i første omgang 22. juni, med fire konserter i henholdsvis København, Göteborg (2) og Oslo, før han en måned seinere vender tilbake for fire nye konserter i de tre nordiske landene. Og det er da, 26. juli, at The Boss endelig gjør trønder av seg!

LES OGSÅ: Får The Boss i hagen (for abonnenter)

Konserten i Spania

Bruce Springsteen & The E. Street Band

Sted/ dato: Camp Nou, Barcelona, lørdag 14.05.2016

Antall låter/spilletid: 36 / 3t32m

Publikumsantall: 65.000 (utsolgt)

«The River Tour»
 • Dobbelalbumet «The River» kom høsten 1980. Var Bruce Springsteen & The E. Streets Bands fjerde albumutgivelse og ble Springsteens første listetopper både i USA og Norge.
 • Springsteens aller første Norges-konsert mai 1981 kom i kjølvannet av denne utgivelsen.
 • Høsten 2015 kom jubileumsboksen «The Ties That Bind: The River Collection», med fire CDer og tre DVDer.
 • «The River Tour» hadde premiere i Pittsburgh 16. Januar i år og hittil har USA-turnéen vært på 35 konserter.
 • Europa-premiere på Camp Nou i Barcelona lørdag 14. mai. Totalt 28 Europa-konserter denne sommeren, hvorav tre i Norge: Oslo (29. juni og 28. juli) og Trondheim (26. juli)
 • Siste Europa-konsert 31. juli. Deretter tre ukers pause før «The River Tour» tar en ny runde i USA.
Dette spilte Springsteen

Bruce Springsteen & The E. Street Bands konsert i Barcelona lørdag varte 3 timer og 32 minutter. Dette spilte de:

 1. Badlands 

 

 2. No Surrender 

 3. My Love Will Not Let You Down
 4. The Ties That Bind

 5. Sherry Darling

 6. Jackson Cage 

 7. Two Hearts 


 8. I'm Goin' Down
 9. Hungry Heart
 10. Out in the Street 

 11. I Wanna Marry You 

 12. The River
 13. Point Blank
 14. Atlantic City 


 15. Darlington County 

 16. Glory Days 

 17. I Wanna Be With You 

 18. Ramrod 

 

 19. The Price You Pay 

 20. Drive All Night 

 

 21. Lonesome Day 

 

 22. Prove It All Night 

 

 23. The Promised Land 

 

 24. Because the Night 

 25. She's the One 

 

 26. Brilliant Disguise 

 

 27. The Rising 

 

 28. Thunder Road 

 

 29. Purple Rain 

 30. Born in the U.S.A.
 31. Born to Run 

 

 32. Dancing in the Dark 

 33. Tenth Avenue Freeze-Out 

 

 34. Shout
 35. Bobby Jean 

 

 36. Twist and Shout

Ekstra sett 1 fra låt 29

Ekstra sett 2 - siste låt

Ville du kjøpt Springsteen-billett til dobbel pris?
Du må velge et alternativ

Springsteen har skapt et litt tydeligere skille mellom partytime-låtene og de sangene som innbyr mer til ettertanke og refleksjoner 
    
      (Foto: Manu Fernandez / AP)

Springsteen har skapt et litt tydeligere skille mellom partytime-låtene og de sangene som innbyr mer til ettertanke og refleksjoner  Foto: Manu Fernandez / AP

På forsiden nå