Kan bli Beatles-tilstander med Ellioteers i Trondheim

- Det er fascinerende og spesielt å se hvor elleville jentene er på konserter med Isac Elliot. Selv om vi, uten sammenligning for øvrig, hadde det samme fenomenet med Beatles, sier Stein Vanebo i Trondheim Conserts.

Det er forventet Beatles-tilstander i Trondheim når Isac Elliot er tilbake i byen med konsert på Torvet. 

Saken oppdateres.

Det er tredje gang Isac Elliot besøker Trondheim. Han har tidligere spilt på taket av Sirkus Shoppingsenter, og på Torvet og i Olavshallen under Vinterlyd i 2015. Torsdag dukker han opp på Torvet i Trondheim igjen. Og det er meldt fint vær.

- Vi er veldig spente på hvor mange som kommer, og forventer rundt 15 000. Vi ser på sosiale medier at det er mange utenfor Trondheim som har tenkt seg på konsert, sier Lise Mette Kjellberg, kommunikasjonsrådgiver i Coop. Det er Coop exstra som står bak konserten i anledning sitt tiårsjubileum og håper på en folkefest.

LES OGSÅ: Skal du på Vinterlyd? Dette må du vite

Sju konserter med Elliot

June Horven Håpnes (15) fra Trondheim oppdaget Isac Elliot i 2013 og har vært på sju konserter med den finske popstjernen. Hun har møtt ham to ganger, sist gang var etter konserten i Oslo Spektrum i februar.

- Det er den beste dagen i livet mitt så langt. Jeg traff ham utenfor Grand Hotell i Oslo der han alltid bor. Vi hadde tatt natt-toget til Oslo for å gå på konsert. Dagen etter konserten sto vi opp grytidlig og stilte vi oss opp ved hotellet. Og der kom han plutselig, i en svart minibuss. Vi fikk ikke snakket med ham, men han tok seg tid til at vi fikk tatt bilder, sier Håpnes. Hun håper han skal overnatte i Trondheim slik at hun kanskje også denne gang kan få et glimt av ham, og et bilde, i tillegg til konsertopplevelsen på Torvet.

LES OGSÅ: Fikk møte favoritten

Venninnegjenger på konsert

- Han betyr så mye for meg, og jeg har blitt veldig glad i både musikken og ham i løpet av de tre årene jeg har vært skikkelig fan. Jeg har også fått masse venner gjennom interessen for Isac Elliot. Vi er en gjeng på ti venninner i alderen 14–16 år som pleier å dra på konsert sammen.

- Hvor tidlig kommer du til å møte opp før konserten på Torvet torsdag?

- Jeg tror ikke jeg kommer til å stå i kø, jeg vil heller forsøke å møte ham. Det betyr så mye for meg, sier Håpnes.

LES OGSÅ: Ungpikeidolet skal entre scenen i lille Kolvereid

Vanskelig overgang

Stein Vanebo i Trondheim Conserts, fikk med seg konserten med Isac Elliot i Oslo Spektrum i februar og registrerte at fansen stort sett var på Elliots egen alder, altså rundt 15–16 år. Han tror den største utfordringen for Elliot blir overgangen fra å være barne/ungdomsstjerne til å bli ungdoms/voksenstjerne.

- Styrkeprøven ligger i å få med seg fansen inn i sin egen voksentilværelse. Hvis han klarer det er han en av de få. Michael Jackson greide det, men de fleste blir gjerne der de er og får ikke til den vanskelige overgangen, sier Vanebo.

LES OGSÅ: Folkehav på Torvet

Balansegang mellom gratis og betalt

Det vil også være viktig for Elliot å selge billetter til konserter, ikke bare satse på gratiskonserter betalt av en stor arrangør. Barne- og ungdomsartister kan ikke bare være på gratiskonserter, ifølge Vanebo.

- Det positive med gratiskonserter er at folk i tidlig alder får gleden av å høre artister live. Men mangfoldet av artister får man ikke tilgang til. Det er bare de største artistene som kan gjøre dette fordi de får noen andre til å betale gildet. Og de store artistene er også avhengige av mangfoldet, sier Vanebo som synes det er vanskelig å si hvor stor Elliot egentlig er.

Norgesfenomen

- Han er nok det største barne/teenager-fenomenet i Norge nå, sammen med Marcus og Martinus som har noe av den samme tilhengerskaren. Men alt i popindustrien er avhengig av det siste du gjør. Elliot har flere hundre tusen følgere på Instagram, det er det all grunn til å ha respekt for. Om han får med seg fansen videre er det bare fremtiden som kan vise. Det er et mesterstykke hvis han klarer det, og i popverden er alt mulig, sier Vanebo.

June Horven Håpnes er fan av Isac Elliot og har vært på sju konserter med den finske popstjernen. Sist gang var i Oslo Spektrum i februar. 

June Horven Håpnes er fan av Isac Elliot og har vært på sju konserter med den finske popstjernen. Sist gang var i Oslo Spektrum i februar. 

På forsiden nå