Blir første utstiller i nytt museum

Arnold Dahlslett tar et grundig tilbakeblikk på sitt kunstnerskap når han stiller ut på det nye Nordkappmuseet.

Tilbake til røttene: Arnold Dahlslett synes det er en ære å holde åpningsutstilling i nytt museum i fødebyen Honningsvåg. 

Saken oppdateres.

- For meg er det en stor ære, Honningsvåg er jo min fødeby. At jeg får anledning til å holde åpningsutstillingen synes jeg er fantastisk, sier Arnold Dahlslett.

16. juni åpner det nye Nordkappmuseet sentralt plassert på hurtigrutekaia i Honningsvåg. Da vil Dahlsletts separatutstilling «40 års kunstnerskap» være ferdig montert på veggene, og kunstneren selv vil være til stede.

LES OGSÅ: - Medmenneskelige relasjoner står i sentrum i min kunst

Modifiserte motiv

Dahlslett, som bor i Namsos, tar med seg 60 bilder når han holder sin første utstilling i fødebyen på ti år. Utstillingen, som består av både akvareller og digitale trykk, viser hans kunstneriske utvikling fra begynnelsen av hans karriere og fram til i dag.

LES OGSÅ: Sju tips om kjøp av kunst

- Når vi åpner i nye lokaler, passer det at Arnold Dahlslett stiller ut malerier og digitale trykk med modifiserte motiv helt tilbake til 1976, skriver direktør Arvid Bye for Kystmuseene i Finnmark i en pressemelding.

Til Adresseavisen sier Dahlslett at han har brukt gamle malerier og grafikk som han har foredlet og modifisert digitalt, slik at de fremstår i en mer fornyet utgave.

LES OGSÅ: Stor interesse for Dahlslett

- Jeg har jobbet med å gjøre maleriene enklere i uttrykket. Det har vært en forenklingsprosess og jeg har hatt et ønske om at kun det vesentlige vises i bildene, sier Dahlslett.

- Det er artig å gå tilbake til teknikker man jobbet med på 70-tallet og prøve å forene dem med nåtidens teknikker. For meg er det både givende og eksperimentelt, legger han til.

Tilbakeblikk

Når han reiser til Honningsvåg for å overvære åpningen, vil han for første gang få et grundig tilbakeblikk på sitt 40 år lange kunstnerskap.

- Å se bildene på en vegg, der de er ment å skulle være, ser jeg fram til. Når du ser tilbake får du en opplevelse av at du ser alt i et tidsperspektiv, og det kan være berikende for nye bilder du kan komme til å lage, sier Dahlslett.

LES OGSÅ: Amerikansk Røros-kunstner hylles av Vebjørn Sand

Han gleder seg også over at en annen Honningsvåg-kunstner, Bjarne Holst, viser bilder i en annen del av det nye museumsbygget.

- For oss som ville utdanne oss innen kunst på 70-tallet, var Holst en person vi virkelig så opp til, sier Dahlslett.

«40 års kunstnerskap» står fra til midten av september.

Separatutstilling: Utstillingen «40 års kunstnerskap» viser 60 akvareller og digitale trykk av Dahlslett. 

Separatutstilling: Utstillingen «40 års kunstnerskap» viser 60 akvareller og digitale trykk av Dahlslett. 

Nordkappmuseets nye museumsbygg ligger sentralt til både for turister og lokalbefolkningen i Honningsvåg. 

Nordkappmuseets nye museumsbygg ligger sentralt til både for turister og lokalbefolkningen i Honningsvåg. 

På forsiden nå