Da det i januar ble kjent at Åge og Sambandet skal spille i Royal Albert Hall, ble de 3000 billettene utsolgt på fem minutter.

De eksklusive billettene kostet mellom 8000 og 9000 kroner, og i tillegg til konsert inkluderer de charterfly fra Værnes og hotellopphold i London i tre dager.

Mange var kritiske til pakkeløsningen, og spesielt nordmenn bosatt i London var fortvilet over at de ikke fikk sett konserten.

766 kroner pr billett

Nå er det likevel en mulighet. For denne uka la Royal Albert Hall ut mellom 220 og 230 billetter.

- Cirka 1300 av setene i Royal Albert Hall er bundet opp av en ordning med livstidsbilletter. En del av disse har sagt fra seg billettene, som nå selges til inntekt for veldedige formål, forklarer arrangør Endre Storholt.

- Det er Royal Albert Hall som håndterer disse billettene, vi har ingen kontroll på dette, sier han.

Onsdag formiddag var 210 av billettene fortsatt tilgjengelig til 65 pund stykket. Det tilsvarer ca. 766 kroner.

De 1300 livstidsbillettene ble opprettet da det på 1800-tallet oppsto problemer med å finansiere bygningen av den legendariske konsertsalen. Byggherrene henvendte seg til noen av Englands rikeste familier, som i 1856 «leide» 1276 av setene i de neste 999 årene. Prisen var 100 pund stykket.

Går til veldedige formål

Det er deres etterkommere som i dag sitter på de 1300 setene som de kan benytte når de har lyst. Billettene blir ikke solgt på vanlig måte hvis livstidsabonnentene ikke dukker opp. De kan dukke opp midtveis i en konsert hvis de har lyst, eller de kan ordne med at billettene blir solgt og at inntektene går til et veldedig formål.

Sannsynligvis var det noen av disse billettene som ble forsøkt solgt til opp mot 8500 kroner stykket tidligere i år. Det er 13 ganger mer enn prisen for de offisielle billettene.

Royal Albert Hall er for øvrig oppkalt etter prins Albert, som var gift med dronning Victoria. Han døde i 1861. Da Victoria åpnet hallen ti år senere, fikk den navn til minne om ham.

Ingen fra Royal Albert Hall ville onsdag morgen svare på adressa.nos spørsmål.