Det blir Pushwagner-show når en av våre viktigste og mest karakteristiske samtidskunstnere entrer podiet i det gamle fengselet i Levanger sentrum førstkommende lørdag. For det er ikke bare Berlin, Sydney og New York som får oppleve denne helt spesielle kunstneren. Galleri Fenka har etter hvert fått et rykte som Pushwagner ikke kunne si nei til.

- Som første galleri i Norge vil vi lansere Pushwagners nye bilder for 2016, sier en stolt gallerist, Elisabeth Ben Riala.

- Pushwagner visste om oss fordi noen hadde fortalt ham om galleriet. Han ble fort veldig positiv til å ha en utstilling med helt nye verker i Levanger. Vi mener denne Pushwagner-utstillingen har nasjonal interesse.

Les også: Pushwagner med sommersalg for 27 millioner

50 forskjellige bilder

Foruten de sju nye verkene vil publikum få se et bredt utvalg av håndkolorerte trykk, serigrafier og D.G.A (Digital Graphic Artwork), som er en forholdsvis ny teknikk som kombinerer det analoge og digitale i prosessen med å lage kunst

- Vi stiller ut 50 bilder med forskjellige motiver, sier Elisabeth Ben Riala. Tirsdag kom de fleste av Pushwagnerbildene til galleriet.

- Vi regner med millionomsetning frem til utstillingen avsluttes til olsok. Dette er det mest spennende vi noensinne har gjort, og vi er svært glad for at Pushwagner velger vårt galleri til bildene sine.

Les også: Gedigen hyllest av norsk rockeband

Årets Pushwagnerplakat

Det er også spesielt at Galleri Fenka får årets Pushwagner-plakat. Tidligere har kunstneren laget den til Galleri Fineart i Oslo.

- Vi ønsker å vise hvordan en Pushwagnerutstilling skaper kunstinteresse, trivsel, entusiasme og samarbeidsånd, sier Elisabeth, som har fått fylkesmann Inge Ryan til å åpne utstillingen.

Les også: Pushwagner satte Trondheim på styr

Spektakulær åpning

Før Hariton Pushwagner (døpenavnet er Terje Brofoss) kommer til åpningen av utstillingen vil han bli fraktet i helikopter over Levanger og ned til målområdet til sykkelløpet Tour de Tomtvatnet hvor hovedpersonen selv signerer to plakater som er premie. Deretter vil han bli kjørt i en parade av ti dollarglis til Galleri Fenka hvor vertene venter storinnrykk.

- Pushwagner og hans team vil fortelle om boklansering og utstilling i New York 9. september, hvor Soft City, Pushwagners store bilderoman, blir utgitt i farger for første gang på et av New Yorks mest anerkjente forlag, sier Elisabeth Ben Riala, som sammen med ektemannen Mustapha Ben Riala har restaurert den ærverdige bygningen fra 1898, som opprinnelig var hjelpefengsel med tilhørende rettslokale, fangevokterbolig, rettssal og bystyresal.

- Vi håper og tror det blir fullt hus. Det fortjener denne utstillingen, mener gallerist Elisabeth Ben Riala.

- Vi stiller ut 50 bilder med forskjellige motiver, sier Elisabeth Ben Riala. Tirsdag kom de fleste av Pushwagnerbildene til galleriet i Levanger. Foto: Leif Arne Holme