Forrige uke skrev vi at det igjen var mulig å kjøpe billetter til Åges konsert i Royal Albert Hall i London fredag 17. juni.

Da vi sjekket forrige onsdag var det om lag 210 billetter tilgjengelig via konsertarenaens hjemmesider.

Siden da er det blitt solgt 400 stykker – men det er blitt lagt ut enda flere. Mandag formiddag var fortsatt 190 billetter tilgjengelig via Royal Albert Halls nettsider.

Les anmeldelsen av Åges nye samleplate. Vår anmelder mener den løfter fram kvalitetene fra de siste årene i hans karriere.

Nye billetter hver dag

Forklaringen er at de 1300 personene med såkalte livstidsbilletter kan si fra seg dem på hvilket som helst tidspunkt fram til konsertstart, forklarer arrangør Endre Storholt.

- Dermed kan det komme nye tilgjengelige billetter hver eneste dag fram mot konserten, sier han.

Billettene som blir frigitt håndteres av Royal Albert Hall (RAH), og selges videre til inntekt for veldedige formål. Prisen er enten 766 kroner (65 pund) eller 870 kroner (73,90 pund) for de litt bedre plassene.

«Livstidsbilletter»

De 1300 livstidsbillettene ble opprettet da det på 1800-tallet oppsto problemer med å finansiere bygningen av den legendariske konsertsalen. Byggherrene henvendte seg til noen av Englands rikeste familier, som i 1856 «leide» 1276 av setene i de neste 999 årene. Prisen var 100 pund stykket.

I dag er det etterkommere av disse familiene som sitter på 1300 setene som de kan benytte som de ønsker.

De 3000 billettene som den norske arrangøren la ut i januar i år ble utsolgt på fem minutter. Disse kostet mellom 8000 og 9000 kroner, og inkluderte charterfly fra Værnes og hotellopphold i London i tre dager, i tillegg til konsert.

3800 publikummere fredag

Endre Storholt sier de har formidlet cirka 3300 billetter. Han anslår at det samlede publikumstallet vil bli på 3800.

Storholt er lettet over at det ikke ble fly- eller vekterstreik.

- Ja, det er vi glad for. Streiken i Sverige vil bare ramme flyvninger internt i Sverige. Så nå tror vi det meste skal være på stell, sier han.