Konsertarrangører i Trondheim reagerte i Adresseavisen tirsdag på Trondheim Concerts eksklusive avtaler med Sverresborg Trøndelag Folkemuseum og Dahls Arena. Situasjonen minner om et monopol, mente arrangør Morten «Diesel» Dahl.

LES MER HER: - Feil at Trondheim Concerts skal få ha konsertmonopol i byen

Frank Nes, daglig leder i konsertarrangøren Bergen Live kjenner til situasjonen, men avviser at det er snakk om en monopolsituasjon – både for Bergens og Trondheim sin del. I Bergen har Bergen Live de siste seks årene hatt en avtale med Bergenhus festning om å arrangere konserter hver sommer. Artister som Van Morisson, Lionel Richie og Kygo står på programmet denne sommeren.

- Det er ikke uvanlig at andre arrangører vil ha en del av kaka. Faktum er at i hver større by med et visst antall aktører, er det én som er den største, sier han.

I 2010, da avtalen mellom Bergen Live og Bergenhus festning ble inngått, ble Konkurransetilsynet koblet inn for å hindre en monopolsituasjon. Den gang var konklusjonen at konsertarrangøren kun hadde en avtale som ga fortrinn gjennom sommermånedene, og ikke monopol, i følge Nes.

- Siden den gang har det ikke vært mer snakk om monopolsituasjonen. Tvert imot, forholdet mellom arrangørene er preget av samarbeid. De som ønsker det, kommer og ber oss om råd, sier Nes.

Infrastrukturen Bergen Live investerer i, kommer andre arrangører til gode, mener han. Det gagner publikum.

- Resultat av hard jobbing

Nes mener Trondheim har knekt en kode de siste årene, og framhever Trondheim Concerts, Olavfestdagene og Pstereofestivalen.

- Det er et resultat av hard jobbing, kunnskap og flaks. Jeg har hatt en del samtaler med Stein Vanebo i Trondheim Concerts og vet at han jobber hardt for å nå målet, sier han.