- I kveld kommer høydepunktet, i Kvål. Da er jeg ferdig med refrenget og skal tilbake til verset, sier Åge Aleksandersen, med henvisning til omkvedet i «Langt igjen til Royal Albert Hall».

Det var satt et tak på 180 billetter til konserten på folkets hus i Kvål, og en kan trygt si det er noen år siden Åge Aleksandersen og sambandet spilte en så intim konsert som de skal i kveld.

- Jeg ser veldig frem til dette. Jeg har vært på befaring, og fikk en følelse av déjà vu. Det var lokaler som dette som var standarden i mine de første årene som turnémusiker, så dette blir en retur til røttene. Jeg tror det blir skikkelig moro.

- Og i Folkets Hus i Kvål har du ikke spilt på før?

Det ene huset han ikke har spilt i

- Nei, faktisk ikke. Jeg tror jeg har spilt i de fleste husene mellom Melhus og Oppdal, men ikke akkurat Folkets Hus på Kvål, ler Åge når vi snakker med ham på telefon fredag, da han var på vei ned til konserten på Vinstra.

Han brukte en ukes tid på å fordøye suksessen i Royal Albert Hall.

LES OGSÅ ANMELDELSEN: Brakseier på bortebane

- For ikke å overdrive kan jeg konstatere at det står igjen som en fin turnéstart, sier Åge.

- Og om du utdyper litt?

Har introdusert pause under konsertene

- Det er kanskje det merkeligste jeg har vært med på som artist; og en fantastisk opplevelse. Vi lærte mye av det også, vi tar med oss flere erfaringer videre. Vi har beholdt lengden på konserten, og pausen videre. Jeg merker at både vi og publikum setter pris på denne pausen, sier Åge – som vil prøve å strukturere alle konserter slik i år, bortsett fra festival-sett som nødvendigvis er ganske mye kortere.

- Troverdige kilder med mange Sambandet-konserter bak seg har sagt at de aldri har hørt en bedre konsert med dere enn den i Hammerfest sist helg?

Knekte noen koder

- Ja, jeg har hørt det der, og jeg skjønner hvorfor. Vi jobbet svært godt frem mot Royal Albert Hall. det var viktig for oss at konserten ble ordentlig bra. I løpet av dette arbeidet tror jeg vi knakk noen koder, også når det gjelder rekkefølgen av låter, som forløste noe i oss. Når du har jobbet så lenge sammen så tror du at du har alt inne, men det er alltid rom for fornyelse og forbedring.

- Jeg er veldig glad for at det som står igjen for publikum etter seansen i Roytal Albert Hall er at konserten var veldig bra, og ikke at tapetet i salen var flott, sier Åge Aleksandersen, som etter konserten på Kvål begynner med sin ordinære sommerturné med Sambandet. Den starter på Stavernfestivalen neste helg, der Åge og Sambandet er hovednavn på plakaten sammen med Neil Young.