«Sommer i Tyrol» erstatter Steinvikholmen-opera

I stedet for «Olav Engelbrektsson» på Steinvikholmen blir det operagalla og «Sommer i Tyrol» i Stjørdal i august.

Til operagalla: Eir Inderhaug, her i aksjon i Olavshallen i fjor, synger under operagallaen i Stjørdal 6. august.  Foto: Glen Musk

Saken oppdateres.

Operaen «Olav Engelbrektsson» er blitt en tradisjon på Steinvikholmen, men det er ingen automatikk i at forestillingen settes opp hvert år. Foreløpig er det heller ikke bestemt om den blir satt opp i 2017.

Opera Trøndelag, som står bak oppsetningen, har i 2016 valgt å satse på flere andre oppsetninger. I første halvdel av august, på den tiden «Olav Engelbrektsson» tidligere er blitt framført, får publikum i år oppleve operagalla i Kimen kulturhus og deretter «Sommer i Tyrol».

Mørkere enn noensinne, skrev Adresseavisens anmelder om «Olav Engelbrektsson» i fjor.

«Carmen» neste år

- Vår store satsing i år var «Flaggermusen», som ble spilt for seks fulle hus i Kimen i mars. Neste år blir «Carmen» vår store satsing. Så får vi se om styret finner at vi også får økonomi til «Olav Engelbrektsson» neste år. Vi tar i hvert fall høyde for at det blir opera på Steinvikholmen i 2018, forteller operasjef Randi Spets i Opera Trøndelag.

Kulturhuset Kimen har gitt Opera Trøndelag muligheter for å produsere fullskala forestillinger innendørs, noe som preger aktiviteten også i månedene framover.

Kulturhusets muligheter ble tatt i bruk for fullt med «Flaggermusen» i mars.

Under operagallaen i Kimen 6. august får publikum blant annet møte sangerne Eir Inderhaug, Ingebjørg Kosmo, Thomas Ruud og Espen Langvik. Alle fire har hatt sentrale roller i «Olav Engelbrektsson» tidligere.

Samarbeider med Nord-Østerdal

11., 12. og 14. august er det tid for «Sommer i Tyrol», som blir framført med bortimot femti aktører på scenen på gårdshotellet Ersgard i Stjørdal. Operetten er et samarbeid med Opera di Setra i Nord-Østerdal og hadde premiere i Tylldalen ved Tynset sist helg.

Opera Trøndelag er et distriktsoperaselskap som satser på bred aktivitet. De har tidligere i år samarbeidet med Den kulturelle skolesekken, Den kulturelle barnehagesekken og Den kulturelle spaserstokken.

I desember har de musikalen «Joseph & The Amazing Technicolor Dreamcoat» på programmet. Og det er allerede bestemt at Tora Augestad skal ha hovedrollen i neste års hovedsatsing «Carmen».

På forsiden nå