Han har vært på 80 Bruce-konserter

Morten Kjærviks 82. Springsteen-konsert er bare en spasertur unna hjemmet hans på Flatåsen.

Morten Kjærvik (fra venstre) og vennene i California i 1992. De så fire av syv konserter i delstaten det året. 

Saken oppdateres.

I 1988 var Morten Kjærvik som 17-åring på sin første konsert med Bruce Springsteen. Siden har det ballet på seg. Etter en svipptur til Springsteen-konserten i Göteborg, blir konserten i Granåsen 26. juli Kjærviks 82. konsert - og da på «hjemmebane».

- Jeg bor på Flatåsen, det er der jeg går tur med bikkja hver dag! Bruce-konserten er den første hvor jeg kan gå hjem og legge meg i min egen seng, sier Kjærvik.

LES MER OM KONSERTEN I GRANÅSEN: Utsolgt på 21 minutter.

- Ikke akkurat økonomisk

Bare i år skal entusiasten på syv Springsteen-konserter.

- Jeg er takknemlig for kona, som har akseptert dette over lang tid. Det er ikke akkurat et økonomisk prosjekt. Jeg passer på å ta vare på de der hjemme når jeg er hjemme.

Han vil ikke gjette på hvor mye penger han opp gjennom årene har brukt på konserter og reiser.

- Fruen blir neppe imponert om jeg kommer frem til et tall, selv ikke et forsiktig anslag.

Springsteen er hobby nummer én. Kjærvik samler plater og spiller gitar, i tillegg til konsertreisene. Oftest drar han med venner, men kona har vært på to konserter, og døtrene på én og to hver.

LES OGSÅ: Ble tilbudt Springsteen-billett for 2800 kroner

Prestasjonsangst

Nå har Kjærvik prestasjonsangst, både på Trondheims og Springsteens vegene.

- I Granåsen har mange av publikummerne aldri vært på Springsteen-konsert før. Da er det en utfordring å få til god dialog mellom scene og publikum. Jeg håper Bruce ønsker å komme tilbake etterpå, forteller han.

Samtidig håper han sjefen selv gjør en god jobb på scenen. Om Bruce-konserten ikke er god, framstår hobbyen hans som merkelig, mener han.

- Nå får folk hjemme sjansen til å se hva jeg holder på med.

Vil ikke møte helten

- Er det en drøm å møte Springsteen?

- Jeg vet ikke om jeg ville møtt ham som enda en fan, men det hadde gått an å møte ham om det var på hans premisser. Man skal ikke møte heltene sine, for det er ikke sikkert de er som man tror, sier Kjærvik.

Han forteller om en gang artisten Steve Earle gjenkjente ham i en hotellresepsjon tre måneder etter en konsert. Kjærvik hadde på seg ei T-skjorte fra den sagnomsuste McCabes Guitar Shop i Los Angeles under konserten, og Earle fortalte at han husket ham fra konserten.

- Og da sønnen til Earle kom bort etter hvert, presenterte Earle meg som «the guy with the McCabes T-shirt». Det var tydelig at de hadde snakket om meg.

Men om Kjærvik ikke vil møte helten, har han et låtønske for konserten i Granåsen. «Loose Ends» er en av Springsteen-entusiastens største favoritter.

- Det hadde vært flott å høre låten et kvarters gange hjemmefra, forteller han.

Morten Kjærvik (t.h) sammen med vennene (fra venstre) Per-Roger Schrøen og Kjetil Schrøen på Springsteen-konserten i Oslo forrige måned. Det var konsert nummer 80. 
        
            (Foto: Privat)

Morten Kjærvik (t.h) sammen med vennene (fra venstre) Per-Roger Schrøen og Kjetil Schrøen på Springsteen-konserten i Oslo forrige måned. Det var konsert nummer 80.  Foto: Privat

Morten Kjærvik (t.v.) og vennen Trond Brønstad (t.h.) klare for konsert på Madison Square Garden i New York tidligere i år. 

Morten Kjærvik (t.v.) og vennen Trond Brønstad (t.h.) klare for konsert på Madison Square Garden i New York tidligere i år. 

I 1996 reiste Morten Kjærvik til København for å oppleve helten enda en gang. 

I 1996 reiste Morten Kjærvik til København for å oppleve helten enda en gang. 

Helten: Bruce Springsteen under konserten på Ullevaal Stadion i Oslo 30. juni. 

Helten: Bruce Springsteen under konserten på Ullevaal Stadion i Oslo 30. juni. 

Morten Kjærvik på sin første Brucekonsert i 1988. 

Morten Kjærvik på sin første Brucekonsert i 1988. 

På forsiden nå