Slutt for Radio Metro i Trondheim

- Vi har ikke lykkes så godt i det kommersielle markedet i Trøndelag som vi har ønsket, sier radiosjef i Radio Metro, Svein Larsen.

– Vårt hovedfokus har vært og skal være på Østlandet , sier radiosjef i Radio Metro, Svein Larsen 

Saken oppdateres.

Radio Metro har sendt i Trondheim siden 2010 og har over 30 000 ukentlige lyttere, ifølge en måling utført av TNS Gallup første kvartal i år.

– Vårt hovedfokus har vært og skal være på Østlandet og vi må innse at vi ikke har lykkes så godt i det kommersielle markedet i Trøndelag som vi har ønsket. Vi velger derfor nå å rendyrke vår satsing på Østlandet, sier radiosjef i Radio Metro, Svein Larsen i en pressemelding.

Radio Metro Trondheim er blant storbykanalene som må skru av FM-signalet i 2017.

- Derfor er det uansett dårlige utsikter for lønnsom drift i fremtiden med kun DAB-distribusjon for den frittstående kanalen. Selskapet vil heller fokusere på sine tre sterke merkevarer Radio Metro, The Beat og Radio Rox på Østlandet både på FM og DAB, står det i pressemeldingen.

– Vi er opptatt av at lokalradio får gode rammevilkår for digitalradio og har fått tildelt konsesjon på DAB for Oslo og Akershus som er Norges største og viktigste lokale konsesjonsområde. Avstanden til operasjonen i Trondheim samt et ønske om sammenhengende dekning i veinettet for våre stasjoner er også grunner til at vi prioriterer Østlandet fremover, sier Larsen og fortsetter.

– Vi takker alle våre trofaste og gode lyttere i Trondheim for følget og håper at aktører med lokal tilknytning er interessert i fortsatt å tilby regional, kommersiell radio i Trøndelag.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå