- Det blir mye promp i år

- Dette er jo i spriket mellom plumpt og politisk, og promp er definitivt noe vi kommer til å snakke mer om, sier Mads Bones om årets utgave av «Slaget på Testiklestad»

Ny runde crazykomikk: Mads Bones, Kyrre Havdal , Ole Christian Gullvåg, Karl-Vidar Lende og Olve Løseth slår til med spelparodien «Slaget på Testiklestad» for tredje år på rad. 

Saken oppdateres.

For tredje år på rad blir det crazykomikk, absurditeter og fullt leven på Sverresborg folkemuseum når Mads Bones, Olve Løseth, Ole Christian Gullvåg og Kyrre Havdal drar i gang tredje runde med spelparodien «Slaget på Testiklestad». De har tatt en oppsummering hvert år om folk har fått nok eller om de selv har fått nok, og konkludert med at de absolutt ikke har det.

LES OGSÅ: Monthy Pytonsk-feelgood og rai rai

Spelparodi med grunnhistorie

- Vi har fortsatt mye på lager. En ting er grunnhistorien, altså selve spelparodien, men vi har også en ytre ramme som lever videre i en kontinuitet. Vi ligger i en spagat mellom det historiske og det dagsaktuelle, og det skjer jo ting hele tiden, sier Bones.

- Det skjer ting gjennom hele året, både av politisk art og det som går inn i metalagene av spelet, legger Havdal til.

- Plutselig dukker det opp noe morsomt som kan passe inn, som for eksempel at det graves opp en birkebeiner fra en grav på Sverresborg. Og så leser vi i avisen at scenografien til «Slaget på Testiklestad» settes opp i Disneyland i forbindelse med Frost-filmen, sier Løseth.

Om synd og skam

- Det er jo noen som har kritisert både oss og Adresseavisen for at vi tør å snakke høyt om promp. Og det er noe vi må tørre, tror jeg. Det er litt overraskende hvor opptatt vi er av dette, selv om vi har et slags skambelagt lag som ikke vil si det høyt.

Men etter en god promp er lista lav og skuldrene lavere - da er det lett å smelle et trumfkort på bordet og si noe viktig, og det er i den balansen vi liker å være, sier Bones

- Blir det mye promp?

- Ja, selvfølgelig, men det blir mye annet også. Jeg møter ikke en person som har sett Testiklestad som ikke nevner skuespiller Karl-Vidar Lende. Det gikk temmelig «åt skogen» med han som sufflør i fjor, så han blir jo aldri, aldri mer sufflør, men får en annen oppgave denne gang, sier Bones.

LES OGSÅ: Kultur for trøndere

Teitskap og valgkamp

- Jeg får være med, supplerer Lende, og legger til at det foreløpig er hemmelig hva slags rolle han nå skal inn i.

- Han skal være teitskapens ansikt utad, det er liksom Karl-Vidar, det, sier Bones.

Det er over 50 skuespillere på scenen i tillegg til band og folk som hjelper til med logistikken rundt forestillingen.

- Hva blir nytt i år, i tillegg til at Karl-Vidar Lende får en ny rolle?

- Det har kanskje noe med pr-kampanjen vår å gjøre, «making Trøndelag teit again».

LES OGSÅ: «Jeg kan betrygge enhver som etterlyser trøndere i Sherwoodskogen; den er stappfull av arten»

Dagsaktuelt

- Det er vanskelig å styre unna den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump, han er jo ganske markant, supplerer Løseth,

- Vi synes det er gøy hvis vi klarer å ta det storpolitiske og «sjmokke» det ned til vår egen navle og gjøre det litt lokalt, legger Bones til.

- Men alt det satiriske må vi vente så lenge som mulig med, for det kan komme «gavepakker» hele tiden. Det skal jo være rykende ferskt dette, sier Havdal.

Ny konge

Sverre Brandhaug har vært konge i to år, men i år blir det ny konge i spelet.

- Sånn er det i «Slaget på Stiklestad» også. Hvis du er en veldig bra konge, får du være med i to år, noe Sverre har vært. Hvem den nye kongen blir er så svært at vi kan ikke røpe det ennå. Men vi lover at Adresseavisen skal få vite det først, sier Bones

LES OGSÅ: RBK-trenerne fikk landets «mest potente pris»

Sverresborg folkemuseum, 2.-11. august.

På forsiden nå